ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΝΑΠΟΛΗ - ΠΟΜΠΗΙΑ - ΑΜΑΛΦΙ - ΠΟΖΙΤΑΝΟ - ΣΟΡΕΝΤΟ

 ΝΑΠΟΛΗ 4 ΗΜΕΡΕΣ / 3 ΝΥΧΤΕΣ      07/11-10/11 

Μετά από το επιτυχημένο ταξίδι την Κωνσταντινούπολη που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ τον περασμένο Νοέμβριο, την μεγάλη συμμετοχή αλλά και την άρτια οργάνωση από το ταξιδιωτικό γραφείο που συνεργάζεται ο Σύλλογος, ο επόμενος προορισμός είναι η Νάπολη.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ οργανώνει τετραήμερο ταξίδι (3 διανυκτερεύσεις) στην ΝΑΠΟΛΗ από Πέμπτη 07/11/2024 έως και Κυριακή 10/11/2024 σε ξενοδοχείο 4 αστέρων (στην τιμή περιλαμβάνεται το πρωινό) σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο ΞΥΛΟΥΡΗΣ TRAVEL.
Το πρόγραμμα καθώς και το τι περιλαμβάνεται μέσα στη τιμή και λεπτομέρειες για το ταξίδι ακολουθούν παρακάτω.

Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες θα ακολουθηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Εάν υπάρξουν περισσότερες συμμετοχές θα ακολουθήσει νέο ταξίδι με το ίδιο πρόγραμμα και τα ίδια χρήματα την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή από Πέμπτη 21/11/2024 έως και Κυριακή 24/11/2024.

Όσοι επιθυμούν να ξεκινήσει το ταξίδι τους από Θεσσαλονίκη θα επικοινωνήσουν με τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Σταυρόπουλο Βασίλη.  

Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδρομή θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 στο mail του Συλλόγου silogos@okana.gr. Θα  πρέπει να δηλώσουν το είδος του δωματίου (μονόκλινο, δίκλινο ή τρίκλινο). Επίσης μέχρι την ίδια ημέρα θα πρέπει να έχει καταβληθεί η προκαταβολή, όπως φαίνεται στο τέλος της ανακοίνωσης.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Σταυρόπουλο Βασίλη στο τηλέφωνο 6945849911


1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΡΩΜΗ-ΝΑΠΟΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ 


Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με την Ιta Αirways για Ρώμη. Άφιξη στην πρωτεύουσα , μεταφορά στην πολύχρωμη, ζωντανή και γοητευτική Νάπολη, την γενέτειρα του τενόρου Ενρίκο Καρούζο, την πατρίδα του Πουλτσινέλα (πρόσωπο της Κομέντια ντελ’ Άρτε), της πίτσας, της σάλτσας Napoletana και της σαλάτας Caprese. Η χιλιοτραγουδισμένη Νάπολη είναι μία από τις πιο παλιές και πλούσιες σε ιστορία και πολιτισμό ευρωπαϊκές πόλεις. Φθάνοντας θα αναχωρήσουμε για το ιστορικό κέντρο της Νάπολης, ένα ζωντανό υπαίθριο μουσείο, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, θα δούμε τα γραφικά σοκάκια, τις μεγαλόπρεπες εκκλησίες, τα μαγαζάκια και τις πιτσαρίες. Στον ελεύθερό σας χρόνο μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την κλασική πίτσα Margherita στον τόπο της, να πιείτε ένα ποτήρι κρασί "Lacrima Cristi" (Δάκρυα του Χριστού) και …"O Mia Bella Napoli"!!! Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, Διανυκτέρευση.






Pallazzo Reale


Castel dell’Ovo



 2η ΜΕΡΑ: ΝΑΠΟΛΗ-ΑΜΑΛΦΙ-ΠΟΖΙΤΑΝΟ 



Πρωινό και αναχώρηση για το Ποζιτάνο. Με μικρά τοπικά λεωφορεία (έξοδα ατομικά) θα προσεγγίσουμε το κέντρο του χωριού. Θα περιηγηθούμε πεζή στα στενά καλντερίμια με τα ολάνθιστα μπαλκόνια και συνεχίζουμε με το γραφικό Αμάλφι, που χάρισε το όνομά του στα 48χλμ. της ακτογραμμής. Στον ελεύθερο χρόνο σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέα και να περπατήσετε στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης. Επιστροφή στη Νάπολη. Διανυκτέρευση.



 3η ΜΕΡΑ: ΠΟΜΠΗΙΑ-ΣΟΡΕΝΤΟ 





Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Πομπηία, έναν από τους σημαντικότερους υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους (UNESCO). Θα ξεναγηθούμε στα ερείπια της πόλης που θάφτηκε κάτω από την πυρακτωμένη λάβα και τις στάχτες του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. Σειρά έχει το γοητευτικό Σορέντο, όπου θα περιηγηθούμε πεζή στην κεντρική Piazza Tasso και στα στενά εμπορικά δρομάκια της παλιάς πόλης για να καταλήξουμε στο μπαλκόνι της Villa Comunale με την υπέροχη θέα στον κόλπο της Νάπολης. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε Λιμοντσέλο. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στη Νάπολη. Διανυκτέρευση.




 4η ΜΕΡΑ: ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ -ΡΩΜΗ- ΑΘΗΝΑ 



Πρωινό, στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Ποσειδωνία. Η Ποσειδωνία, μία από τις πολλές αρχαίες ελληνικές πόλεις της νότιας Ιταλίας, ιδρύθηκε γύρω στο 600 π.Χ. στην περιοχή της Καμπανίας, σε μια πεδιάδα, κοντά στην (Τυρρηνική) θάλασσα και στον ποταμό Σέλε, και αναπτύχθηκε γρήγορα. Περίπου διακόσια χρόνια μετά την ίδρυσή της, την κατέλαβαν οι Λουκάνοι, ένα ιταλικό φύλο, και έγινε ρωμαϊκή το 273 π.Χ. οπότε και μετονομάστηκε σε Πέστουμ (Paestum). Ήταν μια πόλη που άκμασε τόσο με τους Έλληνες όσο και με τους Ρωμαίους. Οι ιδρυτές της ήταν άποικοι από τη Σύβαρη (Sibari), πόλη που είχαν ιδρύσει Αχαιοί και Ίωνες, τον 8ο αιώνα, στη δυτική ακτή του κόλπου του Τάραντα. Ωστόσο, όπως λέει ο Κ. Καβάφης στο ποίημά του «Ποσειδωνιάται»: Σήμερα, στον αρχαιολογικό χώρο του Πέστουμ (βρίσκεται περίπου εκατό χλμ μακριά από τη Νάπολη) δεσπόζουν τρεις, καλά διατηρημένοι, ελληνικοί ναοί, δωρικού ρυθμού, δύο από τους οποίους είναι αρχαιότεροι από τον Παρθενώνα της Αθήνας: Ο ναός της Ήρας, ο πιο παλιός από τους τρεις ναούς, γνωστός και ως «Βασιλική» (Basilica). Κατασκευάστηκε στα μέσα του 6ου αι. π.Χ. και θεωρείται ένας από τους πιο καλοδιατηρημένους ελληνικούς ναούς της εποχής του. Ο ναός της Αθηνάς που κατασκευάστηκε στα τέλη του 6ου αι. π.Χ. στο ψηλότερο σημείο της πόλης. Ο ναός του Ποσειδώνα, ο καλύτερα διατηρημένος από τους τρεις ναούς. Κατασκευάστηκε στα μέσα του 5ου αι. π.Χ. Εκτός από τους ναούς, εντυπωσιάζουν και τα τείχη της πόλης που αναστηλώθηκαν πρόσφατα. Το αρχικό τους ύψος ήταν περίπου 7 μ. και το περιμετρικό τους μήκος περίπου πέντε χλμ. Στο Μουσείο της Ποσειδωνίας φιλοξενούνται πολύ σημαντικά εκθέματα. Μεταξύ αυτών και νωπογραφίες που βρέθηκαν στη νεκρόπολη (στο ελληνικό νεκροταφείο) της. Μια από αυτές τις νωπογραφίες, η πιο φημισμένη, ο «Τάφος του Βουτηχτή» (480/70 π.Χ.) που βρέθηκε σε καλυπτήρια πλάκα τάφου, απεικονίζει έναν άνθρωπο να βουτάει στη θάλασσα. Έτσι συμβολίζεται, σύμφωνα με υποθέσεις ειδικών, το πέρασμα από τη ζωή στον θάνατο. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο της Ρώμης όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής μας για την Αθήνα.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

 Αεροπορικά εισιτήρια με Ιta airways (πρώην ALITALIA)

 07/11 Αθήνα-Ρώμη 06.00-07.10 

 10/11 Ρώμη-Αθήνα 21.50-00.45

 Φόροι αεροδρομίων 

 Χειραποσκευή έως 8 κιλά και βαλίτσα έως 23 κιλά ανά άτομο

 Φόροι αεροδρομίων 

 Διαμονή για 3 νύχτες σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό 

 Μεταφορές-ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα 

 Ελληνόφωνος ξεναγός-αρχηγός 

 Ασφάλεια αστικής ευθύνης 


 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΝΒΑΝΟΝΤΑΙ 

 Είσοδοι σε Μουσεία και χώρους επίσκεψης 

 Φόρος διαμονής 4,50 ευρώ το άτομο ανά νύχτα πληρωτέα τοπικά στο ξενοδοχείο 

 Tαξιδιωτικη ασφάλεια με κάλυψης ακύρωσης για θέμα υγείας (20-25 ευρώ ανά άτομο) 

 Ότι δεν αναγράφεται 


 Mε διαμονή στο HOTEL SANT ANGELO PALACE 4* 

 Τελική τιμή το άτομο σε δίκλινο-τρίκλινο 610€ 

 Τελική τιμή το άτομο σε μονόκλινο 740€

Σημειώσεις
Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του χωρίς καμία παράλειψη
Το τελικό ενημερωτικό πρόγραμμα με τα στοιχεία του ξεναγού αποστέλλεται 3 ημέρες πριν την αναχώρηση
ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ

100 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΕΩΣ 15/05

150 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΕΩΣ 27/06
 
150 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΕΩΣ 27/07
 
150 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΕΩΣ 27/08
 
ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΕΩΣ 1/10
 
Οι πληρωμές θα γίνονται στον παρακάτω λογαριασμό του Συλλόγου
Εθνική Τράπεζα 108 00122623 (IBAN GR1501101080000010800122623)
Με την αιτιολογία «έκτακτη συνδρομή για ταξίδι στην Νάπολη»








Σχόλια