Μία πρώτη νίκη…..

Μετά  από τις έντονες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις των σωματείων (ΠΟΕΔΗΝ, ΕΚΑΒ, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ κτλ) η κυβέρνηση υποχώρησε και τροποποίησε τη ρύθμιση που αφορά την παράταση του λοιπού επικουρικού προσωπικού με αποτέλεσμα το νομοσχέδιο που τελικά κατατέθηκε στη Βουλή να προβλέπει παράταση μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2024.

Το Δ.Σ του  Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η πρόθεση της κυβέρνησης για αθέτηση των όσων είχε δεσμευτεί για παράταση των συμβάσεων για ένα έτος έστειλε επιστολή στο γραφείο του Υφυπουργού Υγείας για την απαράδεκτη και άδικη απόφαση της Κυβέρνησης και παράλληλα ο Πρόεδρος του Συλλόγου επικοινώνησε με το Διευθυντή του Υφυπουργού Υγείας όπου του ζήτησε την άμεση τροποποίηση της ρύθμισης. Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας στην οποία συμμετείχε  μεγάλος αριθμός συναδέλφων.

Μετά από αυτή τη μικρή -αλλά απαραίτητη- νίκη ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ συνεχίζει τον αγώνα του για μετατροπή των συμβάσεων των συναδέλφων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Σε αυτό τον δίκαιο αγώνα, αφού οι συνάδελφοι καταφανώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ο Σύλλογος θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο τρόπο για επίτευξη του στόχου.

Ακολουθεί η σχετική διάταξη για παράταση των συμβάσεων του λοιπού επικουρικού προσωπικού μέχρι την 31η/12/2024.


 

Σχόλια