ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΣΠΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι δε θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των συναδέλφων που εργάζονται στα Κέντρα Πρόληψης μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ του ΟΚΑΝΑ για καινούργιες και πρωτότυπες παρεμβάσεις που είχε ανάγκη η τοπική κοινωνία.

Κατανοούμε, ότι το υβριδικό θεσμικό καθεστώς κάτω από το οποίο τελούν τα Κέντρα Πρόληψης δυσχεραίνει τις λήψεις συγκεκριμένων λύσεων σε μια σειρά θεμάτων. Όμως, οι συνάδελφοι αυτοί κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Κέντρων Πρόληψης.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Κέντρα Πρόληψης, ΟΚΑΝΑ, Περιφέρειες, Υπουργείο Υγείας, Δήμοι) να μην αφήσουν άνεργους τους δεκάδες εργαζόμενους που τα τελευταία δύο χρόνια εκπαιδεύτηκαν και εργάστηκαν στο πεδίο των δράσεων της πρόληψης.

Επιβάλλεται από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βρουν κάθε πρόσφορο και νόμιμο τρόπο, ώστε οι συνάδελφοι να συνεχίσουν την εργασία τους και να προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες μέσα από τις δράσεις των Κέντρων Πρόληψης έως ότου προκηρυχθούν οι θέσεις αορίστου χρόνου για τις ειδικότητες που ήδη καλύπτονταν.

Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους και θα τους στηρίξουμε σε κάθε νομική και πολιτική διεκδίκηση για την εξασφάλιση της εργασίας τους.

Σχόλια