ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ από την ίδρυσή του έχει σταθεί εμπράκτως πολλές φορές στο πλευρό των ευπαθών ομάδων και συνανθρώπων μας που βρέθηκαν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Έτσι και τώρα, το Δ.Σ. του Συλλόγου στην πρόσφατη συνεδρίαση του αποφάσισε ομόφωνα να συνδράμει τους πλημμυροπαθείς που επλήγησαν πρόσφατα από την κακοκαιρία «Daniel» στην ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Όσοι βρίσκονται στο πεδίο σημειώνουν ότι οι πλημμυροπαθείς δεν χρειάζονται απαραίτητα μόνο ρούχα ή τρόφιμα, αλλά και είδη που θα τους προστατεύσουν από τους κινδύνους που εγκυμονούν τα λιμνάζοντα νερά και τα νεκρά ζώα, που ακόμη περισυλλέγονται στην ευρύτερη περιοχή. Συνεπώς, αντικουνουπικά, γάντια, σακούλες σκουπιδιών, χλωρίνες, παυσίπονα, sleeping bags και μωρομάντιλα είναι περιζήτητα. Επειδή ο Σύλλογος έχει παραρτήματα σε όλη τη χώρα είναι αδύνατη η συλλογή κεντρικά αυτών των ειδών και η αποστολή τους σε κάποιο φορέα διαχείρισης της βοήθειας που θα συλλεγεί.

Για αυτό τον λόγο αποφασίστηκε να δοθεί το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ από το ταμείο του Συλλόγου στον ειδικό λογαριασμό που έχουν ανοίξει για αυτό το λόγο «Οι Γιατροί του Κόσμου», οι οποίοι με εξειδικευμένους επαγγελματίες και εθελοντές, βρίσκονται στο πλευρό των πλημμυροπαθών και συνδράμουν σε συνεννόηση με τις αρχές από τις πρώτες ημέρες στις προσπάθειες ανακούφισης και υποστήριξης των πληγέντων.

Παράλληλα όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά στην βοήθεια μπορούν να καταθέσουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό επιθυμούν στους λογαριασμούς του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ, ώστε στη συνέχεια το ποσό που θα μαζευτεί μαζί με τα 1000 ευρώ που θα διατεθεί από το ταμείο του Συλλόγου να σταλεί στον ειδικό λογαριασμό των «Γιατρών του Κόσμου».

Οι λογαριασμοί του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ που μπορούν, όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να καταθέσουν οικονομική βοήθεια στους πληγέντες από την κακοκαιρία «Daniel» είναι οι εξής:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Αρ. Λογ/σμού: 10800122623
IBAN:GR 15011O1080000010800122623

EUROBANK
Αρ. Λογ/σμού: 00260052200201297891
IBAN:GR 4602600520000200201297891

Οι συνάδελφοι που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Συλλόγου στην αιτιολογία κατάθεσης να αναγράφουν «Οικονομική βοήθεια στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας»

Η προθεσμία καταβολής της οικονομικής βοήθειας είναι μέχρι την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023.

Σχόλια