ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ "ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ"


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ


Εργαζόμενοι και εξυπηρετούμενοι βρίσκονται στον αέρα!

Απαιτούμε την άμεση πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου ΜΑΣ!

Ο ΟΚΑΝΑ δεν είναι τσιφλίκι κανενός!



Το απαράδεκτο και αιφνιδιαστικό κλείσιμο μονάδων του ΟΚΑΝΑ (ΜΟΘΕ Γουδή, ΜΟΘΕ Γ.Ν Νίκαιας, ΜΟΘΕ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», ΜΟΘΕ «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ» , ΜΟΘΕ «ΆΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», ΜΟΘΕ ΓΝΘ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΜΟΘΕ Νοσ. Ειδικών παθήσεων) που εντάσσεται στη μεθοδική απαξίωση και υποβάθμιση των υπηρεσιών του Οργανισμού με γνώμονα τη λογική κόστους - οφέλους χρειάζεται να μας βρει όλους απέναντι!

Το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων αποδείχτηκε για ακόμα μία φορά η καλύτερη μαριονέτα της Διοίκησης! Χωρίς καμία συλλογική διαδικασία απλά μας μετέφερε τελεσίδικα με μία ανακοίνωση τη συμφωνία του με απόφαση της Διοίκησης, στην οποία δεν αναφέρει καν τα σοβαρά εργασιακά θέματα που προκύπτουν, ενώ δια στόματος του Προέδρου ακούσαμε και το ανεκδιήγητο «δεν είναι απαραίτητη η Συνέλευση, άλλωστε δε μπορεί να γίνει τίποτα»... Άξιος ο μισθός τους!

Την ίδια ώρα τα δικαστήρια έκριναν νόμιμες τις περικοπές μισθών άνω του 25% από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, για τις οποίες από το 2013 οι Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου είχαν αποφασίσει προσφυγές στη δικαιοσύνη, συνεπώς πολλοί συνάδελφοι θα δουν το μισθό τους από αύριο πετσοκομμένο! Η Αγωνιστική Συσπείρωση από τότε προειδοποιούσε ότι οι δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες αναγκαστικά βασίζονται σε αντεργατικούς νόμους, έχουν πεπερασμένες δυνατότητες κι ότι ο μόνος δρόμος είναι οι εργαζόμενοι μαζικά και αποφασιστικά, μέσω πολύμορφων αγωνιστικών δράσεων, να διεκδικήσουν εφαρμογή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Αυτό να αποτελέσει πολύτιμη πείρα και για τους νέους εργαζόμενους στον οργανισμό με ελαστικές σχέσεις εργασίας, τους οποίους καλεί σήμερα ο σύλλογος να προσφύγουν δικαστικά για την μονιμοποίηση τους, καλλιεργώντας για άλλη μια φορά το συμβιβασμό!

Παράλληλα, το προσεχές διάστημα μπαίνει σε εφαρμογή ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας. Αποτελεί μία ακόμα κοροϊδία ότι τόσους μήνες οι εργαζόμενοι δεν είχαμε καμία ενημέρωση για την πορεία των εργασιών από τον Πρόεδρο (και εκπρόσωπο του συλλόγου στην ομάδα εργασίας για τον ΕΚΛ), αλλά δόθηκε μια εβδομάδα εν μέσω καλοκαιρινών αδειών για παρατηρήσεις έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να βρεθούν προ τετελεσμένων και για αυτό το ζήτημα!

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι ο νέος ΕΚΛ πατάει πάνω σε αντεργατικούς νόμους τόσο αυτής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων με σκοπό να εντείνεται η εργοδοτική αυθαιρεσία. Άλλωστε έχουμε πάρει ήδη γεύση από τις αυθαίρετες, τιμωρητικού χαρακτήρα μετακινήσεις εργαζομένων που τολμούν να εκφράσουν άποψη, που κοντράρονται με την αυθαιρεσία των υπευθύνων τους και της διοίκησης. Ο «μπαμπούλας», ο οποίος χρησιμοποιείται ως απειλή εκτός από τη διοίκηση και από το προεδρείο του Συλλόγου, δεν είναι άλλος από τη μετακίνηση σε δομές άμεσης πρόσβασης λόγω των εξουθενωτικών ακόμα και επικίνδυνων εργασιακών συνθηκών, για τις οποίες δομές κατά τα άλλα η διοίκηση είναι πολύ περήφανη και τις διαφημίζει με κάθε τρόπο, βλ. Χώροι Εποπτευόμενης Χρήσης, Υπνωτήρια, Ξενώνας, Κέντρα Ημέρας!



ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

Ø Να μην κλείσει καμία Μονάδα σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Καμία κατάργηση, υποβάθμιση και συγχώνευση υπηρεσίας.

Ø Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης.

Ø Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Πλήρης κρατική χρηματοδότηση και ενίσχυση του ΟΚΑΝΑ στην κατεύθυνση της θεραπείας

Ø Υψηλού επιπέδου παροχές και υπηρεσίες βάσει των επιστημονικών δεδομένων με γνώμονα τις ανάγκες των εργαζομένων, των μελών και των οικογενειών τους

Σχόλια