ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑ ΕΠΑΝΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ Κ.Υ.Α. ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Υγείας κ. Κοντός χθες 3/5/2023 έστειλε επιστολή και στον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ με αρ. πρωτ. 1392 όπου, όπως αναφέρει, μετά από συμφωνία με το Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και μετά από πρόταση του Υπουργού Υγείας όσες περιπτώσεις αιτημάτων δεν κατέστη δυνατό να ενσωματωθούν στην Κ.Υ.Α. λόγω έλλειψης αξιολόγησης από τη αρμόδια Επιτροπή θα πρέπει να υποβληθούν ξανά στο μόνιμο Συλλογικό Όργανο (Επιτροπή Μεταρρύθμισης Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας) που έχει συγκροτηθεί για τον σκοπό αυτό στο Υπουργείο Οικονομικών. Για το λόγο αυτό καλεί τον Σύλλογο να επανυποβάλλει τις προτάσεις του στο Υπουργείο Υγείας για αλλαγές και προσθήκες στη εν λόγω Κ.Υ.Α.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Σύλλογος την επόμενη εβδομάδα θα ξαναστείλει επιστολή που θα αναφέρει ρητά την απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων για παροχή του επιδόματος σε όλους όσους έρχονται καθημερινά σε επαφή με ωφελούμενους των προγραμμάτων δηλαδή πέραν των 13 ειδικοτήτων που το έλαβαν με την πρόσφατη Κ.Υ.Α.

Συγκεκριμένα:

- προσθήκες ειδικοτήτων που καθημερινά έρχονται σε επαφή με ωφελούμενους αλλά με την πρόσφατη ΚΥΑ δεν συμπεριελήφθησαν στους δικαιούχους του επιδόματος παρότι το είχε ζητήσει ο Σύλλογος επανειλημμένως π.χ. διοικητικοί δομών, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ειδικοί παιδαγωγοί, επισκέπτες υγείας, φύλακες ΜΟΘΕ, υπάλληλοι γενικών καθηκόντων, υπάλληλοι Δ.Ε. καθαριότητας κ.α.

- αλλαγές που πρέπει να γίνουν π.χ. οι κοινωνικοί λειτουργοί και κοινωνιολόγοι να μεταπηδήσουν από τη κατηγορία Δ στη κατηγορία Γ, όπως είχε ζητήσει πρόσφατα ο Σύλλογος με γραπτές και προφορικές παρεμβάσεις του οι οποίες ,όμως, δεν έγιναν τελικά δεκτές από το Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως επανειλημμένα είχε διαβεβαιώσει με ανακοινώσεις του ο Σύλλογος ο αγώνας για πλήρη δικαίωση των συναδέλφων που δικαιούνται το ανθυγιεινό επίδομα συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση όλων.

Τις επόμενες ημέρες τα αρμόδια τμήματα του Οργανισμού θα εκδώσουν έγγραφο που θα περιλαμβάνει τη διαδικασία καταβολής του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας αναδρομικά από 1/1/2023 στις 13 ειδικότητες που αναφέρει η Κ.Υ.Α.

Ακολουθεί η επιστολή του Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Υγείας κ. Κοντού





Σχόλια