ΤΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

Για να  διαβάσετε όλο το ΦΕΚ για τον καθορισμό του επιδόματος επικίνδυνης-ανθυγιεινής εργασίας πατήστε ΕΔΩ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ προκηρύσσει τετράωρη στάση εργασίας, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, από 08:00 έως 12:00 (συγκέντρωση στη Πλατεία Μαβίλη και ώρα 08:30).συμμετέχοντας στην κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ, σχετικά με την διεκδίκηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και ζητάμε την άμεση αποκατάσταση των στρεβλώσεων-αδικιών (είτε οικονομικών στρεβλώσεων, είτε μη ένταξη ειδικοτήτων στους δικαιούχους), που έχουν προκύψει μετά την έκδοση της πρόσφατης ΚΥΑ. Παρόλο που στον ΟΚΑΝΑ εντάσσεται μια πλειάδα ειδικοτήτων στους δικαιούχους του ανθυγιεινού επιδόματος, διαχρονικό αίτημα του Συλλόγου ήταν και παραμένει η ενσωμάτωση όλων των ειδικοτήτων που έρχονται σε καθημερινή επαφή με τους ωφελούμενους στους δικαιούχους του εν λόγω επιδόματος.

Όπως τελικά με αγώνες αποκαταστάθηκε η αδικία που βίωναν τόσα χρόνια οι νοσηλευτές, παρασκευαστές και οδηγοί ασθενοφόρων στον ΟΚΑΝΑ έτσι και τώρα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα αγωνιστούμε για την πλήρη δικαίωση των δίκαιων διεκδικήσεων των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ. Είτε μέσω της έκδοσης νέας ΚΥΑ είτε μέσω της υπογραφής ΣΣΕ οι όποιες αδικίες πρέπει να αποκατασταθούν και θα αποκατασταθούν.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μετά και την έκδοση του ΦΕΚ, που περιλαμβάνει την ΚΥΑ για τον καθορισμό του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας θα προχωρήσει σε όλες τις παρεμβάσεις που χρειάζεται τόσο  προς τη Διοίκηση του Οργανισμού όσο και προς το Υπουργείο Υγείας για την άμεση διόρθωση των στρεβλώσεων που έχουν παρατηρηθεί με τη μη  συμπερίληψη ειδικοτήτων  στους δικαιούχους του ανθυγιεινού επιδόματος, όπως και για το ζήτημα που τίθεται στο ΦΕΚ για την υποχρέωση του δικαιούχου να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Σχόλια