ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

Το νόμιμο δεν είναι και ηθικό......

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ από την ίδρυσή του το 1998 μέχρι και σήμερα πρωταρχικό σκοπό είχε και έχει την προάσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων ΌΛΩΝ των μελών του.
ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ αγωνιστήκαμε και υπογράψαμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας,
ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ προχωρήσαμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις - καταλήψεις των Κεντρικών Υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ είτε να πιέσουμε την τότε διοίκηση να δεχτεί να συνομιλήσει με το Δ.Σ. του Συλλόγου, είτε να υπογράψουμε Σ.Σ.Ε., είτε να αποτρέψουμε τον άδικο καταλογισμό ποσών ως αχρεωσθήτως καταβληθέντων σε βάρος συναδέλφων μας,
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  δώσαμε και δίνουμε δικαστικούς αγώνες για τη δικαίωση των αιτημάτων μας,
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τροποποιήσαμε το καταστατικό του Συλλόγου για να μην αφήσουμε συνδικαλιστικά ακάλυπτο κανέναν εργαζόμενο, που ανήκει στην κατηγορία των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων ακόμα και σήμερα δεν έχουν τολμήσει να εντάξουν αυτή την κατηγορία εργαζομένων στα σωματεία τους,
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αντισταθήκαμε στην εργοδοτική προσπάθεια διάσπασης του Συλλόγου μέσω της πρότασης της τότε Διοίκησης για αυξήσεις - μέσω ΣΣΕ -στους θεραπευτές, διοικητικούς και νοσηλευτές και όχι στους ιατρούς, αρνούμενοι αυτή την πρόταση για να μην συμβάλλουμε στο «διαίρει και βασίλευε» που επεδίωκε με αυτή της την πρόταση η τότε Διοίκηση.
Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται ο Σύλλογός μας και παλεύει για ενιαία έκφραση των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ μέσα από ένα πανελλαδικό πρωτοβάθμιο σωματείο προκειμένου να επιτευχθεί η ενότητα όλων των εργαζομένων στον Οργανισμό, ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας, ειδικότητας και κλάδου, που θα αναπτύξει πολύ μεγαλύτερη δυναμική στις διεκδικήσεις και μεγαλύτερη μαζικότητα στη συμμετοχή στους αγώνες.

Στην ιστορία του προοδευτικού συνδικαλιστικού κινήματος έχουν καταγραφεί οι μεγαλύτερες μάχες ενάντια στον συντηρητισμό και στη συντεχνιακή λογική και οργάνωση, που έθεσαν απέναντι του οι εργοδότες και οι συντηρητικές δυνάμεις της χώρας.

Δυστυχώς όμως, προσφάτως έχει εκδηλωθεί μια τέτοια προσπάθεια διάσπασης του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ από μια ομάδα συναδέλφων ιατρών με πρόφαση την καλύτερη εκπροσώπηση των ιατρών στο ΟΚΑΝΑ.
Λες και όλα αυτά τα χρόνια δεν προασπιζόταν ο Σύλλογος τα δικαιώματα των ιατρών αγνοώντας το γεγονός ότι σε όλα τα Δ.Σ. του Συλλόγου έως σήμερα, είτε όταν ήταν 5μελές το Δ.Σ του Συλλόγου, είτε όταν έγινε 9μελές πάντοτε συμμετείχαν σε αυτό 2 ιατροί.
Οι εμπνευστές του όλου εγχειρήματος προβάλουν τον ισχυρισμό, ότι είναι νόμιμο να συνυπάρχουν δύο σωματεία σε έναν εργασιακό χώρο αρκεί να μην είναι και τα δύο επιχειρησιακά, όπως είναι ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ.

Λες και το νόμιμο είναι πάντοτε και ηθικό……

Μια τέτοια εξέλιξη ύπαρξης δύο σωματείων στον ΟΚΑΝΑ υπονομεύει ξεκάθαρα τη συλλογικότητα και την αποτελεσματικότητα όλων μας και στρώνει το χαλί σε κάθε Διοίκηση τωρινή ή μελλοντική να κάνει «παιχνίδια» με τα δυο σωματεία. Ότι αποτρέψαμε, διασφαλίζοντας την ενότητα, την περίοδο που προσπάθησε η τότε Διοίκηση να διασπάσει τον Σύλλογο μέσω αυξήσεων σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων πετυχαίνει σήμερα αυτή η κίνηση που είναι βούτυρο στο ψωμί κάθε Διοίκησης. Τέτοιες αντιλήψεις συνάδουν σε λογικές εργατικής αριστοκρατίας.
Προτάσσουν τον συντεχνιασμό δημιουργώντας ομοιοεπαγγελματικό σωματείο μέσα στον ΟΚΑΝΑ προφασιζόμενοι, ότι με αυτό τον τρόπο θα κινητοποιηθούν συνδικαλιστικά οι συνάδελφοι ιατροί. Λες και όλα αυτά τα χρόνια εμποδίστηκαν οι συνάδελφοι ιατροί από την ενεργή συμμετοχή τους στις δράσεις του Συλλόγου.
Δυστυχώς σε αυτή τη διχαστική και διασπαστική κίνηση συμμετέχει εκλεγμένη εκπρόσωπος στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ. Το μόνο που έχουμε να πούμε στη συγκεκριμένη συνάδελφο που επί χρόνια συμμετέχει στο συνδικαλιστικό κίνημα και τους αγώνες είναι, ότι με αυτή την ακατανόητη κίνηση, της ταιριάζει απόλυτα η γνωστή ρήση «…..τα στερνά τιμούν τα πρώτα»

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου,

καταγγέλλουν κάθε προσπάθεια που έχει ως στόχο να τορπιλίσει την ενότητα μεταξύ των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ

καλούν τους συναδέλφους ιατρούς να μην γίνουν συμμέτοχοι στη διάσπαση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ

και δηλώνουν ότι θα προασπίσουν την ενότητα των εργαζομένων και του Συλλόγου με κάθε νόμιμο και ηθικό τρόπο.
Θα ακολουθήσουν για το θέμα έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις σε όλη τη χώρα.

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ
Αγγελίδης Άγγελος
Ιωαννίδης Αναστάσιος
Καρασαββίδου Άννα
Μποτός Κωνσταντίνος
Παπαδόπουλος Παναγιώτης
Σταθακοπούλου Ευγενία
Σταυρόπουλος Βασίλης
Σταυρόπουλος Θεόδωρος

Σχόλια