ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Ιανουαρίου η εκδίκαση της υπόθεσής στο Εφετείο της Αθήνας για την πρώτη και δεύτερη ομάδα που είχαν προσφύγει δικαστικά για τον τρόπο ένταξης τους στο ενιαίο μισθολόγιο. Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε διακοπεί τον Φεβρουάριο του 2020, εν αναμονή της έκδοσης απόφασης της ολομέλειας του Αρείου Πάγου για παρεμφερή υπόθεση. Μετά την έκδοση της απόφασης της ολομέλειας του Αρείου Πάγου τον Ιούλιο του 2021 ορίστηκε δικάσιμος για τον Μάιο του 2022. Σε εκείνη τη συνεδρίαση του δικαστηρίου ζητήθηκε και από τις δύο πλευρές (Συλλόγου και Διοίκησης) η αναβολή της υπόθεσης με το επιχείρημα να δοθεί χρόνος για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στο πρόβλημα που έχει ανακύψει μετά την έκδοση της απόφασης από την ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Η εφέτης είχε δεχτεί το αίτημα και προσδιόρισε την δικάσιμο για τον Ιανουάριο του 2023. Εν αναμονή της απόφασης του εφετείου της Αθήνας θα συνεχιστούν οι προσπάθειες διευθέτησης της υπόθεσης στο πλαίσιο της τροπολογίας που έχει καταθέσει ο Σύλλογος στο Υπουργείο Υγείας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ με ομόφωνη απόφασή του ανακοινώνει για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις του πρόσφατου παρελθόντος, όπως ρητά προβλέπει τόσο ο συνδικαλιστικός νόμος 1264/1982 όσο και το καταστατικό του Συλλόγου στις εκλογικές διαδικασίες μπορεί να λάβει μέρος κάθε εργαζόμενος/η που είναι οικονομικά τακτοποιημένος/η.

Στο πλαίσιο τήρησης της νομιμότητας, αλλά και της ισότητας και ισονομίας για να έχει κάποιος/α δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις επόμενες αρχαιρεσίες των οργάνων του Συλλόγου θα πρέπει να έχει καταβάλει ΟΛΕΣ τις οικονομικές του εισφορές προς τον Σύλλογο από τον Ιανουάριο του 2023, εφόσον ήδη εργάζεται στον Οργανισμό, είτε από τον μήνα πρόσληψής του εφόσον αυτή έχει πραγματοποιηθεί μετά τον Ιανουάριο του 2023. Για περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να απευθυνθείτε στην ταμία του Συλλόγου Καρασαββίδου Άννα.

Σχόλια