ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΙΔΑΧ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ

Την Δευτέρα 23/01/2023 συναντήθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ με τον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Σαπουνά, μετά από πρόσκληση του τελευταίου, για να συζητηθεί θεσμικά το χρόνιο πρόβλημα του τρόπου μισθοδοσίας των ιατρών στους δύο Οργανισμούς. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε για να βρεθεί ένας κοινός βηματισμός και συντονισμός  στο θέμα, επειδή το ίδιο πρόβλημα απασχολεί και τους ιατρούς ΙΔΑΧ στον ΕΟΔΥ. Συμφωνήθηκε να ζητηθεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας συνάντηση με την συμμετοχή  των Προέδρων  των δύο Οργανισμών  και των Προέδρων των Συλλόγων σε αυτούς, ώστε να παρουσιαστεί επίσημα η πρόταση για τον τρόπο μισθοδοσίας των ιατρών ΙΔΑΧ στους δύο Οργανισμούς.

Είχε προηγηθεί την προηγούμενη Πέμπτη συνάντηση του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ κ. Θεοχάρη, με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου με την παρουσία εκπροσώπων των ιατρών ΙΔΑΧ στον ΟΚΑΝΑ. Στην συνάντηση, αφού έγινε μια σύντομη ανασκόπηση του θέματος αλλά και των πρωτοβουλιών που έχουν ληφθεί από τη μεριά του Συλλόγου ζητήθηκε η διαμεσολάβηση του κ. Θεοχάρη στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου για το θέμα. Η διαμεσολάβηση ζητήθηκε γιατί διαπιστώθηκε, ότι μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα στις αρχές Δεκεμβρίου  με το Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Υγείας κ. Κοντό  έκτοτε έχει αλλάξει το κλίμα και υπάρχει μια ενόχληση από τη μεριά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου. Ο Πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι όντως έχει παρατηρήσει αυτή την αλλαγή στην στάση του Υπουργείου και δεσμεύτηκε ότι θα μεσολαβήσει για να πραγματοποιηθεί καταρχήν συνάντηση των δύο μερών και στη συνέχεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημα του τρόπου μισθοδοσίας των ιατρών όσο γίνεται πιο σύντομα γιατί  μεσολαβούν και οι εθνικές εκλογές με αποτέλεσμα, αν το θέμα δεν λυθεί άμεσα να μετατεθεί  η επίλυσή του σε χρόνο μετά τις εκλογές. Ο κ. Θεοχάρης ενημέρωσε επίσης,  ότι έχει επικοινωνήσει με τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ για το θέμα και ότι θα κινήσουν από κοινού τις όποιες διαδικασίες. Επιπλέον  ανέφερε, ότι μετά την επιστολή του Δ.Σ. του Συλλόγου στα τέλη Δεκεμβρίου έστειλε σχετικό έγγραφο στο Υπουργείο Υγείας που ζητούσε την άμεση επίλυση του θέματος.

Η πρόταση που έχει προταθεί για τον τρόπο πληρωμής των ιατρών ΙΔΑΧ έχει συνταχτεί από τους νομικούς συμβούλους του Συλλόγου μαζί με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου. Αυτή  δε η πρόταση έχει τροποποιηθεί σε σχέση με την προηγούμενη εκδοχή της που επί δέκα χρόνια πρότεινε ο Σύλλογος στις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας εξαιτίας του νομοσχεδίου της Αν. Υπουργού Υγείας κ. Γκαγκα που ψηφίστηκε το Δεκέμβριο στη Βουλή και περιλάμβανε νέες  διατάξεις για την μισθοδοσία των ιατρών στο ΕΣΥ και στο υπόλοιπο δημόσιο.

Σχόλια