ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ συνεδρίασε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου και προχώρησε (μετά την αποχώρηση του κ. Μαντούβαλου από τον Οργανισμό) στην ανασύσταση του Δ.Σ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων αρχαιρεσιών του Συλλόγου τη θέση του αποχωρήσαντος καταλαμβάνει ο κ Μποτός Κωνσταντίνος από την παράταξη «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ». Η  νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ διαμορφώνεται ως εξής

Πρόεδρος Παπαδόπουλος Παναγιώτης

Αντιπρόεδρος Σταυρόπουλος Βασίλειος

Γραμματέας Σταθακοπούλου Ευγενία

Οργανωτικός Γραμματέας Ιωαννίδης Αναστάσιος

Ταμίας Καρασαβίδου Άννα

Μέλος Αγγελίδης Άγγελος

Μέλος  Μποτός Κωνσταντίνος

Μέλος Σταυρόπουλος Θεόδωρος

Μέλος  Αναγνώστου Όλγα

 

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η προσφυγή του Συλλόγου στον ΟΜΕΔ για υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αφού η Διοίκηση του Οργανισμού κωλυσιεργεί για το θέμα αυτό και ενώ ο Σύλλογος έχει αποστείλει στη Διοίκηση -από διμήνου- σχετική πρόσκληση για έναρξη των διαδικασιών συζήτησης για νέα ΣΣΕ καθώς και σχετική γνωμοδότηση των νομικών συμβούλων του Συλλόγου.

Η Διοίκηση του Οργανισμού προέβη σε αναίρεση της απόφασης του Εφετείου της Αθήνας για τη διεκδίκηση του ανθυγιεινού επιδόματος για την χρονική περίοδο 2013-2017. Είχε προηγηθεί επιστολή της Διοίκησης προς το Υπουργείο Υγείας που ζητούσε διευκρινήσεις για το πως θα κινηθεί νομικά. Το Υπουργείο Υγείας ουσιαστικά ζήτησε την ολοκλήρωση όλων των δικαστικών μέσων δηλαδή και απόφαση από τον Άρειο Πάγο για το θέμα γιατί ,όπως ισχυρίστηκε, αυτό επιτάσσει ο νόμος. Ουσιαστικά για άλλη μια φορά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές όπου οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ με ευθύνη και αυτής της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι β κατηγορίας. Για μια διεκδίκηση που όλες οι Διοικήσεις του Οργανισμού μέχρι σήμερα έχουν γραπτώς αναφερθεί θετικά για το θέμα αλλά και οι πολιτικές ηγεσίες το έχουν υποσχεθεί. Τον Πρόεδρο του Συλλόγου ενημέρωσε για αυτή την εξέλιξη η νομική σύμβουλος του Υπουργού κ. Πλεύρη. Επίσης ανέφερε ότι επίκειται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία από την Κυβέρνηση (μετά από σχετική εισήγηση των Υπουργών Πλεύρη και Σκυλακάκη) για παροχή εφεξής του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στις ειδικότητες που προβλέπει ο νόμος.

Επιπλέον, στη συνεδρίαση του Δ.Σ.  αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στον Υπουργό Υγείας (σε συνέχεια του αιτήματος που είχε σταλεί προ μηνός για το θέμα της απόφασης του Αρείου Πάγου για το θέμα του μισθολογίου στα ΝΠΙΔ) για συνάντηση για το θέμα του μισθολογίου των ιατρών, του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και σε περίπτωση μη απάντησης στο αίτημα, να πραγματοποιηθεί  παράστασης διαμαρτυρία στο Υπουργείο Υγείας. .

 

 

Σχόλια