ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οι νομικοί σύμβουλοι του Συλλόγου προχώρησαν σε νέα αγωγή για τη διεκδίκηση των αναδρομικών ποσών του ανθυγιεινού επιδόματος της περιόδου 2018- 2022 για τους νοσηλευτές και παρασκευαστές, που είναι μέλη του Συλλόγου, και είχαν συμμετάσχει στη δικαστική διεκδίκηση της περιόδου 2013-2017. Να σημειωθεί ότι για τα ΝΠΙΔ η όποια οικονομική διεκδίκηση αφορά την τελευταία πενταετία από την προσφυγή σε ένδικα μέσα. Η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε για τον Απρίλιο του 2023.

Ακόμα δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του εφετείου για τη διεκδίκηση αναδρομικών ποσών λόγω της μη καταβολής του ανθυγιεινού επιδόματος στους νοσηλευτές και παρασκευαστές (όπως προβλέπουν οι κείμενες διατάξεις σχετικά με τις ειδικότητες που δικαιούνται το επίδομα) για την χρονική περίοδο 2013-2017, δηλαδή την πρώτη πενταετία.

Επιπλέον, προχωρούν οι νομικές ενέργειες για την αναζήτηση αναδρομικών ποσών για το επίδομα πληροφορικής για τους δικαιούχους σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου καθώς και της διεκδίκησης εφεξής της καταβολής του συγκεκριμένου επιδόματος.

Σχόλια