ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ, όπως αποφασίστηκε στην πρώτη του συνεδρίαση, έστειλε την επιστολή που ακολουθεί με ΑΠ: 18851/26.4.22 τόσο προς τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ όσο και στους αρμόδιους Υπευθύνους στην Κεντρική Υπηρεσία του ΟΚΑΝΑ. Η επιστολή αναφέρεται στο χρονίζον πλέον ζήτημα που έχει προκύψει με την μη  αναγνώριση ως σήμερα του χρόνου προϋπηρεσίας αλλά και των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών συναδέλφων που έχουν προσληφθεί στον Οργανισμό με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου ως Λοιπό Επικουρικό Προσωπικό.
......................................................................................................................................................................
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ
Στουρνάρη 67, Αθήνα
silergokana@yahoo.gr
mail:okanalaboursunion.blogspot.com
www.facebook.com/sillogosergazomenonokana

Προς: Πρόεδρο ΟΚΑΝΑ κ. Α. Θεοχάρη
Κοιν.: 1) Γεν. Διευθύντρια ΟΚΑΝΑ
κα. Α. Γεροστάθου
2) Αν. Διευθυντή Διοικητικών &
Οικονομικών Υπηρεσιών
κ. Ι. Κακλαμάνη
3) Προϊστάμενο Τμήματος
Ανθρωπίνων Πόρων
κ. Ν. Νάπα


Αθήνα 26 Απριλίου 2022


ΘΕΜΑ: «ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ»

Με την παρούσα επιστολή ως Δ.Σ. των Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ θα θέλαμε να ενημερώσουμε και να ενημερωθούμε για την πρόοδο που έχει γίνει σχετικά με ένα χρονίζον ζήτημα που απασχολεί συναδέλφους με ελαστική σχέση εργασίας. Πέραν της ανασφάλειας που εμπεριέχει αυτή καθαυτή η ελαστική σχέση εργασίας, έχει προκύψει και ζήτημα με την αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας αλλά και των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών συναδέλφων που έχουν προσληφθεί πάνω από 24 μήνες στον Οργανισμό με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου ως Λοιπό Επικουρικό Προσωπικό.

Οι συνάδελφοι που προσελήφθησαν από την πλατφόρμα του Υπουργείου Υγείας το 2020 και καλύπτουν ζωτικές ανάγκες του Οργανισμού λαμβάνουν την αρχική μισθολογική κλίμακα της βαθμίδας με την οποία εισήλθαν (Υ.Ε., Δ.Ε., Τ.Ε., Π.Ε.), χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αναγνωριστεί σε κανέναν από αυτούς ούτε χρόνος προϋπηρεσίας, ούτε οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών.

Πρόκειται για θεμελιωμένο δικαίωμα των εργαζομένων η αναγνώριση της προϋπηρεσίας και των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών που σε καμία περίπτωση δεν τίθεται εν αμφιβόλω από τον Οργανισμό. Αποτελεί επιτακτική ανάγκη των εργαζομένων, η οικονομική απόδοση προϋπηρεσίας και μεταπτυχιακών καθώς οι μισθοί χωρίς την αναγνώριση των προαναφερθέντων κυμαίνονται από 650 μέχρι 900 ευρώ μηνιαίως σε μια εποχή που το κόστος ζωής έχει ανέβει μεσοσταθμικά γύρω στο 40%.

Παρακαλούμε πολύ όπως προχωρήσετε το συντομότερο δυνατό στην αναγνώριση χρόνου προϋπηρεσίας και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών καθώς και την οικονομική απόδοση που αναλογεί σ’ αυτά προς τους εργαζόμενους από την αρχή της σύμβασης τους με τον Οργανισμό.

Ερωτούμε:

· Ποιες διαδικασίες πρέπει να ακολουθηθούν ώστε να αποδοθούν μισθολογικά στους συναδέλφους οι προϋπηρεσίας και τα μεταπτυχιακά;

· Για ποιον λόγο αυτές οι διαδικασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί εδώ και σχεδόν δύο χρόνια;

· Σε πόσο χρονικό διάστημα από την παρούσα ερώτηση θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία που εκκρεμεί πάνω από 24 μήνες;



ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ







 



Σχόλια