ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΣΥ

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ καταγγέλλει τη διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., για την απαράδεκτη κίνησή της να καταθέσει αγωγή κατά των Σωματείων των εργαζομένων σε ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ. Οι συνάδελφοι συμμετείχαν στην 3ωρη Στάση Εργασίας που εξήγγειλε το ΕΚΑ την 10η Μαΐου, λόγω εκδίκασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, της προσφυγής του Εργατικού Κέντρου ενάντια στην εφαρμογή του ΓΕΜΗΣΟΕ και ζητώντας την κατάργηση του απαράδεκτου νόμου Χατζηδάκη που εφάρμοσε πιστά η Διοίκηση των Σταθερών Συγκοινωνιών.

Με αυτή την απαράδεκτη ενέργεια, η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ εφαρμόζει στο ακέραιο τις νεοφιλελεύθερες και βάρβαρες πολιτικές, ποινικοποιεί τους αγώνες των εργαζομένων, και δεν διστάζει να αξιοποιεί το Νόμο 4808/2021 την ίδια ημέρα συζήτησης της προσφυγής εργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων στο ΣτΕ κατά του νόμου αυτού.

Η αξίωση της Διοίκησης τής ΣΤΑΣΥ είναι τουλάχιστον προκλητική. Ζητά να καταδικαστούν οι εκπρόσωποι των οκτώ σωματείων σε χρηματική ποινή 1.500 ευρώ και φυλάκιση 6 μηνών, επειδή διεκδικούν τα δικαιώματα των εργαζομένων που εκπροσωπούν.

Η Διοίκηση των Σταθερών Συγκοινωνιών πρέπει να πάρει εδώ και τώρα πίσω την ντροπιαστική αυτή αγωγή. Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ δηλώνει ότι κανείς εργαζόμενος δεν είναι μόνος και δεν τρομοκρατείται μέσω του εκφοβισμού. Θα είμαστε απέναντι σε κάθε απόπειρα ποινικοποίησης του δικαιώματος στην απεργία και τον συνδικαλισμό. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους εργαζόμενους σε ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ στον αγώνα τους για ακύρωση των ποινών και για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ
ο Πρόεδρος
Παπαδόπουλος Παναγιώτης

Σχόλια