ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ"

 Προς τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου

Αξιότιμα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων

Είναι αλήθεια ότι η γενική κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας δεν είναι στα καλύτερα της

Είναι αλήθεια ότι η εμφάνιση της πανδημίας επιδείνωσε την κατάσταση, η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τη συγκυρία για να ολοκληρώσει το αιμοσταγές έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων (της «πρώτηςφοράαριστεράς» συμπεριλαμβανομένης) και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία (εντός και εκτός ΟΚΑΝΑ), ασχολείται με τις τηλεκάρτες, τις εκπτώσεις και τις προσφορές…

Στο μεταξύ οι μονάδες του Οργανισμού συνεχίζουν να λειτουργούν στον αυτόματο, με ανύπαρκτα τα πρωτόκολλα διαχείρισης της πανδημίας, με τους γιατρούς να αποτελούν είδος εν ανεπαρκεία, τους μισθούς μας να χάνουν την αξία τους λόγω της ακρίβειας και των άδικων και ταξικά προσανατολισμένων δικαστικών αποφάσεων, με την «τοποθέτηση» υπευθύνων ακολουθώντας τη διαχρονική μέθοδο «φύγε εσύ έλα εσύ, γιατί έτσι μας αρέσει», και την εκδικητική και τιμωρητική εμμονή απέναντι σε συναδέλφους (που πολλές φορές ούτε οι ίδιοι δεν καταλαβαίνουν «από που τους ήρθε»).

Αξιότιμα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων

Αν αυτά γινόντουσαν με την προηγούμενη Διοίκηση θα ήσασταν στα κάγκελα, καθώς λέει ο λαός. Τώρα βγάζετε κάτι ξενέρωτες ανακοινώσεις, μερικές φορές γίνεστε βασιλικότεροι του βασιλέως προσφέροντας «εξηγήσεις» και επιχειρήματα για να δικαιολογήσετε τη συμπεριφορά μιας Διοίκησης, η οποία βρίσκεται στο απυρόβλητο και απολαμβάνει, για πρώτη ίσως φορά στην ιστορία του συλλόγου μας, «ανεξήγητη» ασυλία. Τόση συναδέλφωση πια, ούτε στα όνειρα τους!!!



Προς τους εργαζόμενους/ες

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Οι παλιοί (ελπίζουμε να) γνωρίζουν, αλλά ήρθε η ώρα να γνωρίσουν και οι νεότεροι των συναδέλφων:

Δεν (θέλουμε να) είμαστε επαγγελματίες συνδικαλιστές.

Ούτε αποδεχτήκαμε ποτέ (και δεν πρόκειται φυσικά να το κάνουμε στο μέλλον) το ρόλο του διαμεσολαβητή.

Αν έχει ένα λόγο η θέση μας στο ΔΣ και τα υπόλοιπα όργανα του συλλόγου είναι για να εκφράζει τη ζώσα πραγματικότητα εκείνων των εργαζομένων που επιθυμούν να αγωνιστούν με αξιοπρέπεια για τα εργασιακά δικαιώματα ΟΛΩΝ των συναδέλφων και την ποιότητα των υπηρεσιών προς τους ωφελούμενους των προγραμμάτων μας.

Αν ο ρόλος των συνδικαλιστών είναι να κανονίζουν ποιος θα πάει εδώ και ποιος εκεί, δεν έχουμε καμιά δουλειά να παραμένουμε στα όργανα του Συλλόγου. Αν ο ρόλος των συνδικαλιστών είναι να στηρίζουν (ή να μην στηρίζουν) τις Διοικήσεις με (α)διαφανή κριτήρια, δεν έχουμε καμιά δουλειά να παραμένουμε σιωπηλοί παρατηρητές.

Προφανώς, ως παράταξη, δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών για όλη αυτή την κατάσταση. Αλλά ακόμη και τις ευθύνες μας θέλουμε να τις συζητήσουμε με τους εργαζόμενους. Θέλουμε να δοθεί η ευκαιρία στους εργαζόμενους να μας τις προσάψουν. Είναι κι αυτός ένας λόγος που ζητάμε να γίνει ΑΜΕΣΑ Γενική Συνέλευση. Ακόμα περισσότερο: θεωρούμε απαραίτητο να γίνουν εκλογές του Συλλόγου ΑΜΕΣΑ. Και όταν λέμε ΑΜΕΣΑ εννοούμε ΑΜΕΣΟΤΑΤΑ. ΧΤΕΣ.

Συνάδελφοι/ισσες,

δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Δεν υπήρχε ποτέ και ούτε θα υπάρξει. Εμείς οι εργαζόμενοι -παλιοί και νέοι, μόνιμοι και επικουρικοί, εργολαβικοί και με δελτίο, ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ έχουμε την ευθύνη να αποφασίσουμε τι θέλουμε. Και να το επιβάλλουμε στους συνδικαλιστές μας.

Από τη μεριά μας, ως ΑΡΣΥ, δεν έχουμε άλλο τρόπο να πιέσουμε, παρά μονάχα να υποβάλλουμε την παραίτηση μας από τα όργανα στα οποία έχουν εκλεγεί αντιπρόσωποι μας (ΔΣ, ΕΠΕΣΥ, Τοπικά Συμβούλια).

Σχόλια