ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ

Με αφορμή την εξαγγελία του Πρωθυπουργού για διανομή εορταστικού μερίσματος στους υγειονομικούς υπαλλήλους ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ έστειλε την Τρίτη 23 Νοεμβρίου επιστολές τόσο στον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, όσο και στην Υφυπουργό Υγείας κ. Ράπτη. Στην επιστολή προς τον Πρόεδρο του Οργανισμού επισημαίνουμε την ανάγκη να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες, ώστε να συμπεριληφθούν οι εργαζόμενοι υγειονομικοί στον Οργανισμό στους δικαιούχους του μερίσματος.

Στη δε επιστολή προς την Υφυπουργό Υγείας την καλούμε ως ελάχιστη αναγνώριση του ιδιαίτερα δύσκολου έργου που επιτελείται στον Οργανισμό, να συμπεριληφθούν οι υγειονομικοί συνάδελφοί μας στους δικαιούχους του παραπάνω μερίσματος. Με αυτό τον τρόπο θα δείξει έμπρακτα ότι αναγνωρίζει το έργο που καθημερινά ασκούν οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ, οι οποίοι μέσα σε αντίξοες συνθήκες διαχρονικά αλλά ιδιαίτερα την εποχή του κορωνοιού, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή εξυπηρετώντας τους ωφελούμενους των προγραμμάτων μας, προσφέροντας -εκτός από την χορήγηση του υποκατάστατου- υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε χιλιάδες εξαρτημένα άτομα που δεν έχουν πρόσβαση σε άλλες υπηρεσίες υγείας. Επιπρόσθετα την περίοδο της πανδημίας χειρίζονται τα κρούσματα covid που εμφανίζονται διασυνδέοντάς τα με τον ΕΟΔΥ ή τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Σε περίπτωση εξαίρεσής τους οι εργαζόμενοι υγειονομικοί του ΟΚΑΝΑ θα είναι η δεύτερη φορά που αντιμετωπίζονται ως υπάλληλοι δεύτερης κατηγορίας, αφού ούτε την προηγούμενη φορά που δόθηκε ανάλογο μέρισμα δεν συμπεριελήφθησαν στους δικαιούχους. Και θα είναι μια άδικη αντιμετώπιση που έρχεται να προστεθεί στη διαχρονική πολιτική σε βάρος των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια έχουν υποστεί μειώσεις μισθών που υπερβαίνουν κατά πολύ τις μειώσεις του 25% των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ σαν να μην έφτανε αυτό, εργαζόμενοι που με βάση την ειδικότητά τους δικαιούνται το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας δεν το λαμβάνουν και οι εξειδικευμένοι ιατροί μας αμείβονται ως ανειδίκευτοι ιατροί ΠΕ.

Σχόλια