ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΚΑΝΑ

 Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου μετά από αίτημα του Συλλόγου  πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου με τη Διοίκηση του Οργανισμού καθώς και με τον Αν. Διευθυντή Εφαρμογής Προγραμμάτων. Στην συνάντηση με τον κ. Αυγερινό συμμετείχαν και μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ.

Στην συνάντηση με τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Οργανισμού τέθηκαν τα εξής θέματα:

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε ότι φτάσαμε στο τελικό στάδιο διαμόρφωσης του Κανονισμού και θα συσταθεί μια ολιγομελής επιτροπή που θα συμμετέχει και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου για να καταλήξει στην πρόταση που θα σταλεί  στο Δ.Σ. του Οργανισμού. Μέσα στο νέο Εσωτερικό Κανονισμό θα ενσωματωθεί και η νέα διαδικασία επιλογής προϊσταμένων  μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακυρώνει ως αντισυνταγματική την ΚΥΑ που είχε φτιάξει η προηγούμενη Διοίκηση.

Κώδικας Δεοντολογίας

Ζητήθηκε ο καθορισμός Κανονισμού Δεοντολογίας αίτημα στο οποίο συμφώνησε η Διοίκηση.

Προσλήψεις αορίστου Χρόνου, ΔΠΥ, παράταση συμβάσεων ΙΔΟΧ

Τις επόμενες εβδομάδες θα βγει η προκήρυξη από τον ΟΚΑΝΑ  για τις θέσεις του θεραπευτικού - επιστημονικού  προσωπικού που θα γίνει με κριτήρια ΑΣΕΠ . Για άλλη μια φορά παρουσιάστηκε η πάγια θέση του Συλλόγου για αυξημένη μοριοδότηση της προυπηρεσίας στον ΟΚΑΝΑ. Όσο αφορά τις θέσεις του Διοικητικού προσωπικού η προκήρυξη θα βγει από το ΑΣΕΠ και η όλη διαδικασία θα γίνει από το ΑΣΕΠ. Και για αυτό το λόγο δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την προκήρυξη του διοικητικού προσωπικού. Παράλληλα θα βγουν και προκηρύξεις για ΔΠΥ σε όλη την περιφέρεια .Επιπλέον ο Οργανισμός εκτός από αυτές τις 70 θέσεις αορίστου χρόνου έχει ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας να εγκρίνει νέες  θέσεις αορίστου χρόνου για το 2022. Τόσο η Διοίκηση όσο και ο Σύλλογος έχουν στείλει αιτήματα στο Υπουργείο Υγείας για παράταση των συμβάσεων των ΙΔΟΧ γιατί αν αποχωρήσουν  θα διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία  πολλών  υπηρεσιών του Οργανισμού .

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Συμφωνήθηκε να διερευνηθούν τόσο από τη Διοίκηση όσο και από τους νομικούς συμβούλους του Συλλόγου οι  δυνατότητες που δίνει το νομικό πλαίσιο για υπογραφή ΣΣΕ.

Δωροεπιταγές

Τα μέλη του Συλλόγου ζήτησαν την συνδρομή της Διοίκησης στην παροχή δωροεπιταγών στα παιδιά των εργαζομένων για τις γιορτές των Χριστουγέννων, όπως έγινε και πέρσι . Ο Πρόεδρος συμφώνησε με το αίτημα και θα εισηγηθεί σχετικά στο Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ.

 

Συνάντηση με Αν. Διευθυντή Εφαρμογής Προγραμμάτων

Τα μέλη του Συλλόγου, αφού χαιρέτησαν την τοποθέτηση του κ. Αυγερινού στη θέση του Αν. Δεπ. προχώρησαν σε μια πρώτη συζήτηση για το θεραπευτικό πλαίσιο, αξιολόγηση νέων και υφιστάμενων δομών,  τις ελλείψεις προσωπικού κ.α. Ορίστηκε ένα πλαίσιο τακτικών συναντήσεων με την ΕΠΕΣΥ, που είχε διακοπεί τα προηγούμενα χρόνια .Ο κ. Αυγερινός αφού ανέφερε ότι τον ενδιαφέρουν οι συνθήκες εργασίας του προσωπικού ζήτησε από τα μέλη του Συλλόγου να μεταφέρουν στους συναδέλφους «την εκτίμηση του για τις προσπάθειες τις οποίες καθημερινά καταβάλλουν στις δομές του Οργανισμού , προσπάθειες που αναγνωρίζει και σέβεται».

Σχόλια