ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου έστειλε επιστολή στην αρμόδια για θέματα ΟΚΑΝΑ Υφυπουργό Υγείας κ. Ράπτη όπου ζητά την ανανέωση - παράταση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων που απασχολούνται στον ΟΚΑΝΑ με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου (επικουρικοί, ΟΑΕΔ), που λήγουν οι συμβάσεις τους μέσα στους επόμενους μήνες, ώστε να μην διαταραχτεί η εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού με την αποχώρηση αυτού του προσωπικού που στελεχώνει καίριες πλέον θέσεις στον ΟΚΑΝΑ. Επιπλέον ζήτησε συνάντηση με την Υφυπουργό για να της τεθεί το θέμα που έχει προκύψει με την απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου και τα προβλήματα που αυτή δημιουργεί.

 

Σχετικά με την δυνατότητα προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναμένεται τις προσεχείς ημέρες η γνωμοδότηση του καθηγητή νομικής που του έχει ανατεθεί το θέμα από το σύνολο των νομικών συμβούλων που εκπροσωπούν τα δεκάδες ΝΠΙΔ που προσβάλλονται από την απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ζήτησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού για να τεθούν τα θέματα 

- επίσπευσης συζήτησης     του νέου  Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας καθώς και διαμόρφωση νέας ΚΥΑ που ορίζει τα κριτήρια επιλογής των υπευθύνων τμημάτων του οργανισμού,

 -       υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας,

 -       και σύνταξης Κώδικα δεοντολογίας.

Επιπλέον, κατατέθηκε πρόταση στη Διοίκηση για να χρησιμοποιήσει  τα χρήματα του Λογαριασμού του ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ για να πραγματοποιηθούν μέχρι τέλος του χρόνου οργανωμένες συζητήσεις με θεματικές, που θα συμμετέχει το σύνολο του προσωπικού του Οργανισμού σχετικά με την αναμόρφωση του θεραπευτικού πλαισίου. Με αυτό τον τρόπο και δε θα χαθούν τα χρήματα που έχουν καταβληθεί στον λογαριασμό και θα χρησιμοποιηθούν για την επικαιροποίηση του θεραπευτικού Πλαισίου με στόχο την βελτιστοποίηση  των υπηρεσιών που προσφέρει ο Οργανισμός σύμφωνα με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.

 

Ανανεώθηκε η συνεργασία του Συλλόγου με τη VODAFONE και μπορούν όλα τα μέλη του Συλλόγου να ωφεληθούν από τις προσφορές που θα βρουν στο blog  του Συλλόγου επιλέγοντας το banner με την επωνυμία “VODAFONE”.

 

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία έκδοσης ταυτότητας μελών του Συλλόγου, για την δυνατότητα πρόσβασης στα στρατιωτικά πρατήρια σε ολόκληρη την Ελλάδα (όπου αυτά λειτουργούν), σε όσους συναδέλφους το επιθυμούσαν και είχαν αποστείλει  φωτογραφία με τα σχετικά στοιχεία τους.

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής των συναδέλφων υπήρξε καθυστέρηση στην έκδοση και αποστολή των ταυτοτήτων. Εντός των επόμενων ημερών ο φάκελος με τις ταυτότητες θα παραληφθεί από την εκάστοτε μονάδα.

Σε περίπτωση, που κάποιος συνάδελφος, δεν παραλάβει την ταυτότητα του Συλλόγου, να επικοινωνήσει με την ταμία του Δ.Σ. του Συλλόγου Καρασαββίδου (τηλ. επικοινωνίας 6979725503), καθώς η εταιρεία μεταφορών έχει ενημερώσει ότι υπάρχει εκκρεμότητα στην παράδοση κάποιου φακέλου. Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε και για οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα υπάρχει με την ταυτότητες που εκδόθηκαν.

Μετά από αιτήματα πολλών συναδέλφων που δεν πρόλαβαν να συμμετάσχουν στη συνεργασία του Συλλόγου με τα Στρατιωτικά Πρατήρια  ανά την Ελλάδα, λόγω των καλοκαιρινών αδειών, μπορούν να στείλουν τις φωτογραφίες για έκδοση ταυτότητας μέλους του Συλλόγου (που είναι απαραίτητη για την είσοδο στα στρατιωτικά πρατήρια) μέχρι και την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου στις Κεντρικές Υπηρεσίες του Οργανισμού (Αβέρωφ 21) με την ένδειξη «Για τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ- Στρατιωτικά Πρατήρια». Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο blog  του Συλλόγου επιλέγοντας το banner με θέμα «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ».

 

Τέλος, είναι σε τελικό στάδιο οι διαπραγματεύσεις με την αλυσίδα των σούπερ μάρκετ ελληνικής ιδιοκτησίας «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ», που είχαν παγώσει λόγω πανδημίας, για την συνέχιση της συνεργασίας με τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ μέσω έκδοσης διατακτικών επιταγών που θα εμπεριέχουν ποσοστό έκπτωσης. Μόλις ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση θα υπάρχει νέα ενημέρωση.

 

Σχόλια