ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ (ΕΣΥ)

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ (ΕΣΥ)

 

«ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ»

 

Αναρωτιόμαστε αν βρισκόμαστε μπροστά στην εξέλιξη μιας βεντέτας,

ή μήπως εξελίσσονται ταυτόχρονα δύο παραστάσεις,

μία στο Προσκήνιο  ομολογουμένως κακόγουστη

και η άλλη στο Παρασκήνιο, όπου παίζονται πολύ μεγαλύτερα παιχνίδια και αφορούν ανώτερης  κλίμακας στελέχη.

 

Ας πάρουμε με τη σειρά τα γεγονότα που έχουν συμβεί το τελευταίο καιρό στον ΟΚΑΝΑ, προσπαθώντας να απαντήσουμε στα εύλογα ερωτήματα που μας έχουν

δημιουργήσει.

 

1)  Ένα εξώδικο της πλειοψηφίας του ΔΣ του Συλλόγου προς τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ (για μεταφορά υποκατάστατου), κατά του Αν. Διευθυντή Προγραμμάτων, που εκτός από τον ΟΚΑΝΑ, κοινοποιείται στον υπουργό(!), στην υφυπουργό(!), στο γενικό γραμματέα δημόσιας υγείας (!!!), στην εθνική αρχή διαφάνειας (!!!).

Ακόμα και ο πιο ανίδεος για τις διαδικασίες καταλαβαίνει ότι για ένα υπηρεσιακό παράπτωμα στον ΟΚΑΝΑ, δεν απευθύνεσαι στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ή στο Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας ή ακόμα και στο υπουργείο για να το λύσει.

Επομένως ή πρόκειται για λάθος, (πάντως στην συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ αναφέρθηκε από το πρόεδρο του Συλλόγου, ότι ήταν  πρωτοβουλία του δικηγόρου!), ή ήταν κίνηση σκοπιμότητας, όπως δείχνει η κλιμάκωση της όξυνσης που προκλήθηκε στη συνέχεια.

Γίνεται έτσι  φανερό ότι οι στόχοι που εξυπηρετούν αυτές οι ενέργειες, ξεπερνούν το περιεχόμενο του εξώδικου και αποβλέπουν στην εμπλοκή των αρχών αυτών, προφανώς για άλλο πιο σοβαρό θέμα, που θα μπορούσε να σχετίζεται με την διαδικασία επιλογής Γενικού Διευθυντή !

 

2) Μία ανάρτηση στο Facebook, από τον Αν. Διευθυντή Προγραμμάτων σαν απάντηση (;) κάτι σαν ξέσπασμα, που ακόμα και αν θέλει να πει κάτι χάνεται μέσα στη προσπάθεια να τα χωρέσει όλα αρνητικά και θετικά μέσα σε λίγες γραμμές.

Ας μη ξεχνάμε ότι στη μακρά  πορεία του, υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος (με ανάθεση) αρκετών διοικήσεων και είναι φυσικό αυτά που αναφέρει υπό μορφή καταγγελίας για άλλους, σε μικρό ή σε μεγάλο βαθμό, να τα έχει υπηρετήσει και ο ίδιος. Επομένως δεν  θα λέγαμε ότι είναι ο πλέον κατάλληλος για να τα καταγγείλει, ειδικά με τον τρόπο που έγινε, ακόμα και αν αισθάνεται θιγμένος για τις διαστάσεις που πήρε το συγκεκριμένο περιστατικό.

Όχι πως δεν υπάρχει κατεστημένο στον ΟΚΑΝΑ, υπάρχει και μάλιστα δεν περιορίζεται μόνο στις παρυφές των διοικήσεων.

 

3) Μία πρόταση της πλειοψηφίας του ΔΣ του Συλλόγου, για τη καθαίρεση του Αν. Διευθυντή Προγραμμάτων, λόγω του κειμένου που ανέβασε στο FB.

Χωρίς να υπάρχει απόφαση ΔΣ, χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά συζήτηση, κατατέθηκε  αυτή η πρόταση, από τις δύο παρατάξεις στη συνάντηση με το πρόεδρο.

 

4) Μια ανακοίνωση των δύο παρατάξεων, η οποία, σε ρόλο διοίκησης (!), σχεδόν καθαιρεί στη πράξη τον Αν. Διευθυντή, προτρέποντας τους εργαζόμενους να μη συνεργάζονται πλέον μαζί του!

 

Αυτές είναι οι ενέργειες και τα έγγραφα που κατέθεσαν οι δύο παρατάξεις προς τη διοίκηση, χρησιμοποιώντας για μια ακόμα φορά ψευδώς το όνομα του Συλλόγου, αφού για όλα αυτά δεν υπήρξε καμία απόφαση του ΔΣ και ο Γ. Γραμματέας και ένα ακόμα μέλος του ΔΣ τα πληροφορήθηκαν εκ των υστέρων.

 

Το καλό σας το κρατήσαμε  για το τέλος!

 

Υπάρχει και ένα ακόμα έγγραφο, που έχει σταλεί προς τη διοίκηση από τις δύο παρατάξεις, χωρίς υπογραφές, μόνο με σφραγίδα (μία από τις πολλές που υπάρχουν) που αναφέρονται σαν «Σύλλογος Εργαζομένων». Το έγγραφο αυτό βάζει θέμα αμφισβήτησης της διαδικασίας επιλογής της Γενικής Διευθύντριας.

 

Ενώ όλα τα υπόλοιπα έγγραφα συντάχθηκαν και στάλθηκαν αυθαίρετα και ανακοινώθηκαν εκ των υστέρων, αυτό το έγγραφο δεν το έχουν ανακοινώσει πουθενά αν και έχουν περάσει περισσότερες από 10ημέρες.

Το γεγονός αυτό μόνο στη «μυστική διπλωματία» μπορούμε να το κατατάξουμε.

Από ότι γνωρίζουμε τα μυστικά έγγραφα χρησιμοποιούνται για μυστικές διαπραγματεύσεις. Υπάρχει ποτέ περίπτωση ο σύλλογος μας, να εμπλακεί σε τέτοιες διαδικασίες για το θέμα της επιλογής του γενικού Διευθυντή;

Τι νόημα μπορεί να έχει η αποστολή αυτού του μυστικού εγγράφου;

 

 

 Για το συγκεκριμένο θέμα, αν πράγματι υπάρχουν προβλήματα στη διαδικασία της επιλογής, ασφαλώς και  συμφωνούμε να γίνει επανεξέταση. Γι’ αυτό όμως να θυμίσουμε, γιατί φαίνεται πως έχουν ξεχάσει, χρειάζεται να συνεδριάσει το ΔΣ του Συλλόγου και με βάσει τα στοιχεία να πάρει απόφαση.

Αυτή είναι και η πρόταση μας για όλα τα σοβαρά ζητήματα.

Θα πρέπει όμως πρώτα να εξηγηθεί στους συναδέλφους, γιατί ένα τόσο σημαντικό έγγραφο διακινήθηκε στα κρυφά, χωρίς να υπάρχει απόφαση του ΔΣ και χωρίς υπογραφές, χωρίς να ενημερωθούν δύο μέλη του ΔΣ εκ των οποίων το ένα είναι ο Γ. Γραμματέας του και τέλος για ποιούς λόγους το κρατάτε μυστικό μέχρι σήμερα ;

 

 

Αν όλα αυτά που αποτελούν το τέλειο  σκηνικό για θέατρο του παραλόγου δεν ήταν ταυτόχρονα και επικίνδυνα, θα έπρεπε να καθίσουμε αναπαυτικά και να απολαύσουμε τη παράσταση !

 Επειδή όμως πέρα από τις προθέσεις τέτοια κείμενα και τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες, προκαλούν ζημιά στον οργανισμό, δημιουργούν ασταθές περιβάλλον για τους θεραπευόμενους και τους εργαζόμενους και επί πλέον δίνουν λαβές σε όσους θέλουν να δυσφημίσουν τον ΟΚΑΝΑ στη κοινωνία θα πρέπει να μας προβληματίσουν όλους.

 

Σαν παράταξη θα επιμείνουμε στις απόψεις μας ως προς τη λειτουργία του Συλλόγου, ζητώντας τα αυτονόητα, αυτά δηλαδή που προβλέπονται από το καταστατικό, τον Αστικό Κώδικα, κλπ, όλες δηλαδή οι αποφάσεις, ανακοινώσεις, για σημαντικά ζητήματα να βγαίνουν μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες λειτουργίας του  ΔΣ και όλα τα έγγραφα του Συλλόγου να φέρουν τις υπογραφές Προέδρου και Γ. Γραμματέα. Τώρα αν κάποιοι «φίλοι μας» στο ΔΣ προσπαθούν να μας ακυρώσουν τους λέμε απλά ότι δεν θα το πετύχουν, αντίθετα εκτίθενται οι ίδιοι. Όσο συνεχίζουν σε αυτή τη κατεύθυνση θα μας βρίσκουν μπροστά τους και με εντονότερες αντιδράσεις χωρίς να αποκλείουμε  ακόμα και τις νομικές ενέργειες.

Αν μη τι άλλο το οφείλουμε στους συναδέλφους μας ανεξάρτητα από παρατάξεις.

Σχόλια