ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ "BURN OUT" ΜΕ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ

Mετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ με την 308η/17.09.2020 απόφαση ικανοποίησε, επιτέλους, το πάγιο αίτημα του Συλλόγου για επαναφορά της άδειας για την πρόληψη του συνδρόμου επαγγελματικής εξουθένωσης (burn out). Μάλιστα έγινε δεκτό το πάγιο και διαχρονικό αίτημα του Συλλόγου για επέκταση της άδειας στο σύνολο του προσωπικού (αορίστου χρόνου, ΔΠΥ και επικουρικούς), σε όλες τις δομές και υπηρεσίες του Οργανισμού. Το θέμα αυτό είχε απασχολήσει πολλές φορές τις συναντήσεις των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου με τον Πρόεδρο του Οργανισμού, που από τη πρώτη στιγμή φάνηκε να κατανοεί το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί. 
Με αυτή την απόφαση μπαίνει ένα αίσιο τέλος στην αδικαιολόγητη κίνηση της προηγούμενης Διοίκησης που πέρσι το Σεπτέμβριο αιφνιδιαστικά και αναιτιολόγητα (και εκδικητικά) αποφάσισε να κόψει τη συγκεκριμένη άδεια που η ίδια, τέσσερα χρόνια πριν, είχε επαναφέρει. Οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ τον τελευταίο χρόνο υπερασπίστηκαν μαζικά το δικαίωμά τους στη λήψη των ημερών αδείας ακολουθώντας τις συλλογικές αποφάσεις και κέρδισαν, παρά τις προβλέψεις και τις απειλές ανθρώπων της προηγούμενης Διοίκησης. 

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η υπεράσπιση των κεκτημένων δικαιωμάτων των εργαζομένων δεν εξαντλείται στα επιχειρήματα και στο δίκαιο του αιτήματος – αλλά κερδίζεται μόνο όταν οι εργαζόμενοι κινητοποιούνται μαζικά στα πλαίσια των συλλογικών αποφάσεων. 

Οι λεπτομέρειες για τον τρόπο λήψης της άδειας αναφέρονται στο σχετικό έγγραφο που έχει αποσταλεί σε όλες τις δομές του Οργανισμού. 

Σχόλια