ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σε συνέχεια της ανταλλαγής προτάσεων και λαμβάνοντας υπόψιν τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου με τον Αντιπρόεδρο του Οργανισμού κ. Δημητριάδη. Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωπος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου καθώς και της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας. 

Από τη μεριά του Συλλόγου κατ΄ αρχήν τέθηκε το θέμα της σύγχυσης που επικρατεί σχετικά με το καθεστώς του Οργανισμού και τις ειδικές άδειες των γονέων, τις άδειες για τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, τη δυνατότητα εργασίας από το σπίτι και την εκ περιτροπής εργασία. 
Σχετικά με τις άδειες ειδικού σκοπού ο Αντιπρόεδρος είπε ότι αναμένεται διευκρινιστική εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας για τους εργαζόμενους που ανήκουν στο Υπουργείο Υγείας καθώς και τους φορείς που παρέχουν υπηρεσίες υγείας. 
Επειδή είναι πιθανόν να επιβληθεί γενικευμένη απαγόρευση μετακινήσεων ζητήθηκε η έκδοση ταυτοτήτων για το προσωπικό του Οργανισμού, ώστε να μπορεί να γίνεται απρόσκοπτα η μετακίνηση του προσωπικού στους χώρους εργασίας, όπως και η χορήγηση αδειών στους εξυπηρετούμενους για την αναγκαία προσέλευση στις μονάδες προκειμένου να λάβουν το υποκατάστατο. Στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε η μη μετακίνηση ασθενών αλλά και προσωπικού από μια δομή σε άλλη δομή. 
Ειδικά για την χορήγηση των υποκατάστατων και στο πλαίσιο της εκστρατείας «Μένουμε Σπίτι» εκδόθηκε νέο έγγραφο, με το οποίο ορίζονται τα σχήματα χορήγησης μεθαδόνης και βουπρενορφίνης. 
Δυστυχώς οι ελλείψεις σε προστατευτικά μέσα (μάσκες, αντισηπτικά κλπ) αφορούν και τον ΟΚΑΝΑ, ενώ η προμήθεια συνδυαστικού φαρμάκου βουπρενορφίνης /ναλοξόνης παραμένει προβληματική. 
Από τη μεριά του Συλλόγου και με αφορμή συγκεκριμένα περιστατικά που ήδη χρειάστηκαν διαχείριση, ζητήθηκε η δημιουργία ομάδας διαχείρισης κρίσεων, η οποία θα καταρτίσει άμεσα και εκ των προτέρων συγκεκριμένο σχέδιο αντιμετώπισης πιθανών σεναρίων αλλά και θα χειρίζεται σε 24ωρη βάση κάθε περίπτωση που εμφανίζεται (π.χ. κρούσμα ασθενή ή εργαζόμενου σε Μονάδα υποκατάστασης, εργαζόμενου σε δομή του Οργανισμού, κ.α.). Ο ΟΚΑΝΑ είναι κατ΄εξοχήν Οργανισμός δημόσιας υγείας χωρίς να έχει καμία αντίστοιχη υπηρεσία και η επιδημία αυτή η εκτός των άλλων δοκιμάζει τα αντανακλαστικά μας καθώς απαιτεί να δίνονται αποτελεσματικές και ολοκληρωμένες απαντήσεις και λύσεις σε κάθε περίσταση και εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων. 
Μέχρι στιγμής η Διοίκηση έχει ανταποκριθεί θετικά και έχει υιοθετήσει σειρά προτάσεων των Επιτροπών του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ, περιμένουμε να αντιληφθεί και αυτή την αναγκαιότητα ώστε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά, συντονισμένα ,χωρίς πανικό και σύγχυση την επιδημία που έχει αρχίσει.

Σχόλια