ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΡΙΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ


Εκδικάστηκε και η τρίτη ομάδα  των συναδέλφων που είχαν προσφύγει με αγωγή εναντίον του τρόπου  ένταξης τους στο ενιαίο μισθολόγιο. Με αυτή την εκδίκαση ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εργαζομένων που έχουν προσφύγει με ένδικα μέσα για το υπερβάλλον ποσό κράτησης του 25% που ορίζει ως όριο ο νομοθέτης. Να σημειωθεί ότι για την πρώτη και δεύτερη ομάδα αναμένεται η έκδοση της απόφασης του εφετείου μετά την άσκηση έφεσης της Διοίκησης του ΟΚΑΝΑ εναντίον την πρωτόδικων αποφάσεων  και των δύο ομάδων που δικαίωναν τους συναδέλφους  (είχαν  δικαστεί από κοινού οι υποθέσεις  στο εφετείο την 7η Μαΐου 2019). Για την τέταρτη ομάδα αναμένεται η έκδοση  της πρωτόδικης απόφασης.



ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Όσοι συνάδελφοι δεν συμμετείχαν στην αγωγή για τη διεκδίκηση του ανθυγιεινού επιδόματος ,που οργανώθηκε το 2016 και δικαιούνται με βάση τα όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία το συγκεκριμένο επίδομα που δίνεται στις αντίστοιχες ειδικότητες στο υπόλοιπο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και επιθυμούν να οργανωθεί νέα ομάδα διεκδίκησης του θα πρέπει να στείλουν σχετικό μήνυμα στο mail του Συλλόγου silergokana@yahoo.gr . Ανάλογα με τον αριθμό των ενδιαφερομένων θα  διερευνηθεί από τους νομικούς συμβούλους του Συλλόγου η δυνατότητα κατάθεσης νέας αγωγής.


ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ «BURN OUT»

Σχετικά με την άδεια για την πρόληψη του συνδρόμου επαγγελματικής εξουθένωσης (burn out) συνεχίζεται κανονικά η λήψη του  με τις προϋποθέσεις και τους όρους λήψης  που χορηγήθηκε και γινόταν χρήση της, όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενες ανακοινώσεις του Συλλόγου.

Σχόλια