ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ 2019

Η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ, πρωτοτυπεί για άλλη μια φορά: με απόφασή της στερεί το δικαίωμα των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ να λάβουν το υπόλοιπο της κανονικής τους άδειας – ως αυτό να οφείλεται στη «χαλαρότητα» μας και όχι στις πράξεις και παραλείψεις αυτής. Χωρίς, φυσικά, να αναφέρεται στην πλήρη εγκατάλειψη των Μονάδων και στις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που υποχρέωσαν πολλούς συναδέλφους να μην κάνουν χρήση ολόκληρης της άδειάς τους μέσα στο 2019. 

Με αυτό τον τρόπο, αντί - όπως σε όλους τους υπόλοιπους Οργανισμούς- να δοθεί ολιγοήμερη παράταση για λήψη της κανονικής άδειας στην αρχή του 2020, Ο ΟΚΑΝΑ καλείται να καταβάλει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ λες και του περισσεύουν χρήματα. 

Οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ δεν απεμπολούν το αναφαίρετο και συνταγματικό δικαίωμα τους στη χρήση ετήσιας κανονικής άδειας μετά αποδοχών και για αυτό το λόγο εναντιώνονται σε κάθε ανόητη και αντιδημοκρατική προσπάθεια εξαναγκασμού τους σε αποζημίωση της άδειας του 2019 αντί για κανονική λήψη της. 

Καλούμε τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ να συνέλθει, να αντιμετωπίσει άμεσα το πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της και να δώσει παράταση για λήψη των υπολοίπων της κανονικής άδειας του 2019. Εάν ούτε αυτό το απλό πράγμα δεν μπορεί να κάνει, ο Σύλλογος θα θέσει το θέμα στη νέα Διοίκηση που εντός των προσεχών ημερών θα αναλάβει τα ηνία του Οργανισμού.

Σχόλια