ΝΤΡΟΠΗ

Ντροπή. (Το δυσάρεστο συναίσθημα που μας δημιουργεί η επίγνωση της ενοχής μας η οποία μας εκθέτει και μας μειώνει στη συνείδηση των άλλων ανθρώπων)* 

είναι καλό να νιώθεις ντροπή μπροστά στον κόσμο, όμως καλύτερα είναι να ντρέπεσαι μπροστά στον εαυτό σου» (Λέων Τολστόι). Πιθανόν δεν έχουν καθρέφτες στα σπίτια τους οι διοικούντες των Οργανισμό. 

Παρόλο που είχαμε καληνυχτίσει την απερχόμενη Διοίκηση του Οργανισμού και είχαμε αποφασίσει να μην ξανά ασχοληθούμε μαζί της, οι Καφετζοπουλοφωτοπουλαίοι δεν μας αφήνουν να αγιάσουμε. 

Το δίδυμο της συμφοράς ξαναχτύπησε.

Με μια αποχαιρετιστήρια απόφαση του απερχόμενου Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ (18/7/2019) αναστέλλουν την άδεια για την πρόληψη του συνδρόμου επαγγελματικής εξουθένωσης. Η απόφαση τους αυτή, εκτός από ακατανόητη, εκδικητική και αυταρχική, είναι και γελοία. Ακατανόητη, γιατί ενώ οι ίδιοι πριν από 4 χρόνια με επιχειρήματα αποφάσισαν να επαναφέρουν την συγκεκριμένη άδεια, τώρα, χωρίς αιτιολογία προχωρούν ουσιαστικά στην κατάργηση της. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η δημοσιοποίηση των λόγων που επικαλούνται στην απόφαση τους, καθώς ήδη ο Σύλλογος έχει ζητήσει από τους νομικούς του συμβούλους να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να την λάβουμε, με ή χωρίς την συγκατάθεσή τους, και θα την ζητήσει και από την επόμενη Διοίκηση. Δεν χρειάζεται να θυμίσουμε στους συναδέλφους πως όλο τα προηγούμενα χρόνια που ο νυν πρόεδρος και αντιπρόεδρος λάμβαναν την εν λόγω άδεια (μέσω Σ.Σ.Ε) , επιχειρηματολογούσαν υπέρ της αναφανδόν. Να σημειωθεί ότι τα διάφορα παπαγαλάκια τους διέδιδαν, πριν το Πάσχα, ότι υπάρχει εισήγηση για επέκταση της άδειας και στις Κεντρικές Υπηρεσίες του Οργανισμού, αλλά φέρνει εμπόδια στην υλοποίηση της επέκτασης ο τέως Γενικός Διευθυντής (της καρδίας μας), που δεν πρόλαβαν να μας τον "κατσικώσουν στο κεφάλι" για αλλά τρία χρόνια. Εκδικητική, λες και οι εργαζόμενοι είναι υπεύθυνοι γιατί χάσανε την εξουσία και ξέμειναν από τον αγαπημένο τους Γενικό Διευθυντή. Αυταρχική, γιατί για άλλη μια φορά αποφασίζουν και διατάσσουν χωρίς καμία διαβούλευση με τον Σύλλογο (ούτε απλά ενημέρωση) πριν προχωρήσουν στις τραγικές αποφάσεις τους. Είναι όμως και γελοία γιατί αφού δημοσιοποίησαν την απόφαση του Δ.Σ. άλλαξαν την απόφαση - χωρίς να συνεδριάσει ξανά το Δ. Σ. του ΟΚΑΝΑ -. Μιλάμε για τέτοια σοβαρότητα αποφάσεων!!!!!! 

Τώρα και οι τελευταίοι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ θα πρέπει να πείστηκαν για όλα όσα ο Σύλλογος ανέφερε για την τωρινή Διοίκηση, περί ανικανότητας, ανεπάρκειας, εκδικητικότητας και κομπλεξισμού. 

Αυτή η απόφαση είναι το αποκορύφωμα μιας σειράς αποφάσεων που έχουν ληφθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, που μοναδικό τους μέλημα είναι η εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων και η τακτοποίηση ημετέρων. Αποκορύφωμα αυτών αποτελεί η απόφαση για την μονάδα του Ρεθύμνου που ο Φωτόπουλος φρόντισε να μετατρέψει σε "πρότυπη" για να τακτοποιήσει πρώτα από όλα τον εαυτό του. 

Ο Σύλλογος δεν αναγνωρίζει καμία απόφαση της απερχόμενης Διοίκησης που λήφθηκε μετά την προκήρυξη των εθνικών εκλογών. Για αυτό το λόγο θα ζητήσει την κατάργηση όλων αυτών των ρουσφετολογικών αποφάσεων από το Υπουργείο Υγείας και την επόμενη Διοίκηση. 

Δεν φανταζόμαστε ποτέ ότι θα φτάναμε στο σημείο να ζητήσουμε την προστασία των πολιτικών παραγόντων της Νέας Δημοκρατίας για την διασφάλιση των εργατικών κεκτημένων, από την κατάφωρη παραβίαση της Διοίκησης που είχαν διορίσει στον ΟΚΑΝΑ οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ο Σύλλογος, όπως δεν επέτρεψε την παράνομη ανανέωση της θητείας του προηγούμενου Γενικού Διευθυντή και την επιβολή παράνομων αποφάσεων, έτσι και τώρα θα προχωρήσει σε όλες τις ενδεδειγμένες κινήσεις για την προστασία των κεκτημένων των εργαζομένων του Οργανισμού και της αποκαθήλωσης του συστήματος εξουσίας που το τελευταίο διάστημα ρημάζει τον Οργανισμό. Για όλους αυτούς τους λόγους κηρύσσει τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας (τις τελευταίες 4 ώρες εργασίας) την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου και καλεί τους εργαζόμενους στην Αττική σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στο αμφιθέατρο των κεντρικών υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ και ώρα 12:00. 

Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ. 

ΥΓ1. Αληθεύει πως μέλος του Δ.Σ του ΟΚΑΝΑ πήγε στην νέα ηγεσία του υπουργείου υγείας παρέα με υπεύθυνο/η Μονάδας και δήλωσε να τον τοποθετήσουν Πρόεδρο του Οργανισμού και θα είναι «ο άνθρωπός τους» κι από μεριάς του θα έχουν οτιδήποτε ζητήσουν; Περιμένουμε την διάψευση από την διοίκηση του Οργανισμού 

ΥΓ2. Στα 24 χρόνια λειτουργίας του Οργανισμού, έχουν περάσει διάφορες Διοικήσεις από αυτόν, την λειτουργία των οποίων οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν με διάφορους τρόπους. Είναι πρώτη φορά όμως που χρησιμοποιώντας την κλισέ φράση «θα σας κρίνει η ιστορία», θεωρούμε ότι η ιστορία δεν μπορεί παρά να έχει μια μαύρη σελίδα για την νυν διοίκηση. Και το χειρότερο από όλα δεν είναι το τι έκαναν σαν Διοίκηση, αλλά το ότι ήταν συνάδελφοί μας και σίγουρα σε κανέναν εργαζόμενο δεν αξίζει να έχει τέτοιους συναδέλφους.

Σχόλια