ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ "ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ ΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ"

Ύστερα από αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου με το Γεν. Διευθυντή του  Οργανισμού κ. Γκανά. Στην συνάντηση, υπήρξε δέσμευση του Γενικού Διευθυντή , ότι τα ερωτηματολόγια «περιγραφής θέσης εργασίας»:

1) είναι ένα εργαλείο για την καλύτερη (αναλυτικότερη)  δυνατή περιγραφή της εργασίας και των καθηκόντων κάθε ειδικότητας και σε καμία περίπτωση δε θα χρησιμοποιηθούν για αξιολόγηση του προσωπικού

2) για να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, θα είναι απολύτως ανώνυμα
(δηλαδή χωρίς υπογραφή και ούτε έγκριση του Υπευθύνου της εκάστοτε δομής/υπηρεσίας)

3) η συμπλήρωση των ερωτηματολογίων είναι προαιρετική

4) τα ερωτηματολόγια θα συλλεγούν μέχρι  την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου και η επεξεργασία τους, στη συνέχεια, θα γίνει από επιτροπή που θα οριστεί

Τα αποτελέσματα της επεξεργασίας θα χρησιμοποιηθούν στη σύνταξη του νέου Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του Οργανισμού ,που ήδη είναι υπό αναθεώρηση.


Θα εκδοθεί και ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης προς τους εργαζόμενους του Οργανισμού.

Σχόλια

  1. Συνάδελφοι του ΔΣ νομίζω ότι κάπου έχετε μπερδευτεί. Απολύτως ανώνυμα, όπως λέτε, δεν είναι δυνατό εκ των πραγμάτων να ισχύει για πολλά από τα ερωτηματολόγια, έτσι όπως είναι (υπο)στελεχωμένες αρκετές Μονάδες, δηλαδή με ένα άτομο για κάποιες ειδικότητες.
    Τα δικά μου πχ που έστειλα σήμερα στον Διευθυντή Εφαρμογών πώς μπορεί να είναι "ανώνυμα", αφού ένας είναι ο Ψυχίατρος (και Υπεύθυνος) στη Μονάδα;
    Και φυσικά ένας ο γραμματέας, ένας ο κοινωνικός λειτουργός κλπ.
    Δ. Οικονόμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην συνάντηση τέθηκε αυτός ο προβληματισμός και βρέθηκε η εξής λύση.Όταν συλλεγούν όλα τα ερωτηματολόγια, η επιτροπή που θα συγκροτηθεί, θα τα ανακατέψει έτσι ώστε να μην είναι δυνατή η ταυτοποίηση ερωτηματολογίου και δομής.Με αυτό το τρόπο θα υπάρχουν ερωτηματολόγια π.χ.με πολλούς διοικητικούς μονάδων ,που όμως δε θα μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει σε ποια μονάδα εργάζεται ο καθένας τους.
    Όπως γίνεται και με τις εκλογές του Συλλόγου ,όπου τα ψηφοδέλτια της Επαρχίας, που αποστέλλονται με φάκελλο ταχυδρομικά και μετά το κλείσιμο της κάλπης της Αθήνας ανακατεύονται όλα μαζί για να μην φανερώνεται τι και ποιόν ψήφισε κάθε πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς δεν θα είναι δυνατή η ταυτοποίηση ερωτηματολογίων και δομής; Αφού στα ερωτηματολόγια σημειώνει αυτός που τα συμπληρώνει, και στο ένα και στο άλλο, τη δομή όπου εργάζεται.
      Προσωπικά δεν με σταμάτησε αυτό, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Όπως είπατε, ψάχνετε λύσεις ακριβώς για να έχετε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.
      Δ. Οικονόμου

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου