ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ



Το  Δελτίο Τύπου της 9/6/2016  του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ δε θα μπορούσε παρά να ξεχειλίζει από πολιτικό αμοραλισμό.

Οι υπογεγραμμένες από τον Πρόεδρο του Δ.Σ αποφάσεις για διακοπή των συμβάσεων των δύο εργαζομένων, δεν είναι, όπως λέει «απόλυση», όπως οι «θεσμοί» δεν είναι τρόικα, και το «πρόγραμμα» δεν είναι μνημόνιο. Υποστηρίζει, ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία παρά του ότι ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, γιατί γνωρίζουν ότι οι αποφάσεις είναι διάτρητες νομικά και για το λόγο αυτό δεν έχουν κοινοποιηθεί ακόμα. Προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο για να μπορέσουν να βρουν επιχειρήματα να θεμελιώσουν την αυθαιρεσία τους και την παρανομία τους. 

Επιδιώκουν να διχάσουν τους εργαζομένους συσχετίζοντας τις κινητοποιήσεις με τις εξελίξεις στο θέμα του Γεν. Διευθυντή. Τους απαντούμε: «Δικά τους τα γένια ,δικά τους και τα χτένια». Ο Γεν. Διευθυντής δεν είναι μέλος του Συλλόγου μας. Είναι εκτελεστικό όργανο της Διοίκησης και είμαστε σίγουροι ότι όπως συνεργάστηκαν στενά και εποικοδομητικά με τον απερχόμενο Γεν. Διευθυντή, θα συνεργαστούν και με τον επερχόμενο. Συνεχίζουν δε, υπαινισσόμενοι πως οι εργαζόμενοι του Οργανισμού προτίθενται να θέσουν εμπόδια στο άνοιγμα νέων δομών και της απορρόφησης της λίστας αναμονής.

Η πραγματικότητα τους διαψεύδει οικτρά. Οι εργαζόμενοι έχουν βάλει «πλάτη» τα τελευταία χρόνια, γεγονός που αποδεικνύεται από τον τριπλασιασμό των δομών που άνοιξαν και των εξυπηρετούμενων στα προγράμματα. Κι όλα αυτά, ενώ το υπάρχον προσωπικό έχει συρρικνωθεί οι αποδοχές τους έχουν μειωθεί, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης συνεχίζουν να υπάρχουν και δεν έχει υπογραφεί ακόμα Σ.Σ.Ε. Προφανώς θέλουν να προετοιμάσουν το έδαφος, για να δεχτούν οι εργαζόμενοι τα όποια σχέδιά τους, με περαιτέρω επιδείνωση της ποιότητας των υπηρεσιών.

Διακηρύσσουν την απόφασή τους να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο τη διαφάνεια και την αξιοκρατία στον Οργανισμό. Εάν εννοούν την υπεράσπιση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, όπως έπραξαν και στα συγκεκριμένο θέμα με τις απολύσεις των συναδέλφων, τους απαντάμε, ότι οι κινητοποιήσεις μας δε θα γίνονται εν θερμώ  όπως λένε, αλλά σίγουρα θα είναι θερμές και αποφασιστικές.

Σχόλια