ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 6ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

    Αθήνα 5 Νοεμβρίου 2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι,
Μετά το σκηνικό του success story και του  πρωτογενούς πλεονάσματος, η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στήνουν σκηνικό «σύγκρουσης» με τους δανειστές μας, για να μη πάρουν δήθεν νέα οριζόντια όπως λένε μέτρα, την ίδια στιγμή που για το 2014 τα μέτρα που προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο που έχουν υπογράψει με το δεύτερο μνημόνιο σιγά σιγά αρχίζουν να ετοιμάζονται με χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο, τα προσωρινά χαράτσια να μετατρέπονται σε μόνιμους νέους φόρους, η ανεργία να αυξάνεται με σταθερούς ρυθμούς, η ύφεση για έκτο χρόνο να είναι δεδομένη, η παραγωγική αποδιάρθρωση της χώρας να συνεχίζεται, η δημοκρατία να συρρικνώνεται εν μέσω «ακραίων» θεωριών και γεγονότων και η κουβέντα για κάλυψη ολοένα και νέων δημοσιονομικών ελλειμμάτων να μοιάζει με φαρσοκωμωδία.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πιστέψουν σε κανένα σκηνικό σύγκρουσης των κυβερνητικών εντολοδόχων με τους τοκογλύφους εντολείς τους.
Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η πολιτική που ασκείται, βασικό στόχο έχει να διασφαλίσει τα κέρδη και τα συμφέροντα της ντόπιας και διεθνούς οικονομικής ολιγαρχίας.
Στο όνομα της εθνικής σωτηρίας οι κυβερνήσεις των τελευταίων τριών χρόνων έχουν φορτώσει στις πλάτες του λαού πάνω από 100 δις ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, χωρίς να δώσουν ούτε ένα ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία καταλήστευσαν με τα περίφημα κουρεμένα «ομόλογα με εγγύηση του δημοσίου».
Σε λίγες μέρες κατατίθεται και ψηφίζεται ο προϋπολογισμός του 2014 με ΟΡΙΖΟΝΤΑ μείωση των κονδυλίων όλων των φορέων και των οργανισμών κατά 8% σε σχέση με το 2013. Εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τον ΟΚΑΝΑ, τους εργαζόμενους και τους εξυπηρετούμενους του. 
Αυτό είναι εθνική πολιτική;
Όχι βέβαια. Είναι ταξική πολιτική και ταξική πρέπει να είναι η απάντηση.
ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ 6/11 ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ.
Για την Αθήνα προσυγκέντρωση στις Κεντρικές Υπηρεσίες 10:30 πμ, για όλη την περιφέρεια συμμετοχή στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ

Όλοι στην απεργία στις 6 Νοέμβρη!
Αγωνιστικό ραντεβού στην πλ. Κάνιγγος στις 10:00.
Συνάδελφοι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης, το ΚΕΘΕΑ και τον ΟΚΑΝΑ, συσπειρωθείτε στις γραμμές της Επιτροπής Αγώνα του ΠΑΜΕ στην Πρόληψη και την Απεξάρτηση. Δίνουμε την μάχη για το ζωντάνεμα και τον αγωνιστικό ταξικό επαναπροσανατολισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων στην πρόληψη και την απεξάρτηση
Την Παρασκευή 1-11-2013, ανταποκρινόμενοι στο ανοικτό κάλεσμα για συγκρότηση επιτροπής αγώνα εργαζομένων του ΠΑΜΕ στην πρόληψη και την απεξάρτηση, προσήλθαν εργαζόμενοι όλων των χώρων αντιμετώπισης των εξαρτήσεων σε ένα ανοικτό διάλογο με κοινή συνισταμένη την κατάθεση της πρόθεσης για αγωνιστική ετοιμότητα απέναντι στην απαξίωση των δομών της πρόληψης και απεξάρτησης.
Η μάχη απέναντι σε κάθε είδους εξάρτηση, δίνεται με κοινό πλαίσιο αξιών και αρχών, κοινωνικών, ιδεολογικών και επιστημονικών, προς την κατεύθυνση απεξάρτησης από τον καταναλωτικό εθισμό στα υποπροϊόντα και υπηρεσίες ενός εκμαυλισμένου κοινωνικού συστήματος που κατατρώει τις σάρκες του λαού υποθηκεύοντας το μέλλον του. Το καπιταλιστικό σύστημα εξαρτά την επιβίωση του από την συναίνεση σου να εξαρτάσαι από τα αφεντικά και από την αποδοχή σου, ως κανονιστικό αξίωμα φυσικής εξέλιξης, να σου απομυζούν την υπεραξία της εργασίας σου.
Θα είμαστε εκεί, την Τετάρτη 6 Νοέμβρη, 10:30, στην Πλ. Ομονοίας για να κραυγάσουμε ότι δεν φοβόμαστε ούτε τσιμπάμε στα εκβιαστικά διλήμματα και στη διάσπαση της ενότητας των εργαζομένων. Με άξονα ενότητας τα ταξικά συμφέροντα των εργαζομένων, που εκφράζονται από το πλαίσιο του  ΠΑΜΕ, δίνουμε βροντερό παρών στη συγκέντρωση με παλμό και αγωνιστικότητα.   

Διεκδικούμε:
  • Πλήρη χρηματοδότηση για την ανάπτυξη δομών πρόληψης και απεξάρτησης με βάση τις ανάγκες.
  • Ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα των δομών και απόσυρση του θεσμικού πλαισίου που ανοίγει το δρόμο σε ευρεία ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών πρόληψης και απεξάρτησης.
  • ΟΧΙ στο κλείσιμο ή τις συγχωνεύσεις. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στην πρόληψη και την απεξάρτησης. Καμία απόλυση.
  • Επαναφορά όλων των μισθών στα προ των περικοπών επίπεδα. ΟΧΙ στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Υπογραφή ΕΓΣΣΕ με επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.
  • Προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους άνεργους και πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, επιστροφή στα ασφαλιστικά ταμεία των κλεμμένων και παρακρατημένων από κράτος και εργοδότες.
  • Να σταματήσει η φορολεηλασία και τα κάθε είδους χαράτσια. Καμία κατάσχεση ή πλειστηριασμός σε σπίτι εργαζόμενου.
 

Σχόλια