ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

   Η συμμετοχή των συναδέλφων στην σημερινή κινητοποίηση μας στην πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Οικονομικών ήταν πιο μαζική από κάθε άλλη κινητοποίηση.Η μαζικότητα και αγωνιστικότητα ήταν πραγματικά συγκλονιστική.
   Στο Υπουργείο Οικονομικών το Δ.Σ. του Συλλόγου συναντήθηκε με το Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού κ. Σκέρτζο στον οποίο τέθηκαν τα κυρίαρχα θέματα που μας απασχολούν:
-προϋπολογισμός ΟΚΑΝΑ και χρέη από προηγούμενα έτη
-έκθεση ΓΛΚ
-μισθολόγιο ιατρών
    Για τον προϋπολογισμό του οργανισμού ανέφερε πως δεν έγκειται στην αρμοδιότητά του και πως αρμόδιο είναι το Υπουργείο Υγείας γιατί αυτό χαράσει την πολιτική στο τομέα της υγείας και αυτό κατανέμει εσωτερικά τα κονδύλια στους κωδικούς.Για το ΓΛΚ είπε πως έχει σταλθεί από το Υπουργείο Υγείας σχέδιο τροπολογίας το οποίο το εξετάζουν η νομική υπηρεσία του Υπουργείου και η γνωμοδότηση θα είναι έτοιμη το απόγευμα και θα μας τη γνωστοποιήσει αύριο.Πάντως ,ανέφερε ότι κατανοεί το πρόβλημα για τους εργαζόμενους ιδίως αφού από την μια μεριά έχουν υποστεί τόσο μεγάλες μειώσεις μισθών και από την άλλη να τους ζητούνται τέτοιου ύψους ποσά που απορρέουν από αμοιβές των υπαλλήλων.Για το μισθολόγιο των ιατρών δεν το ήξερε γιατί δεν πληρώνονται όπως οι υπόλοιποι ιατροί και ότι θα ρωτούσε το ΓΛΚ γιατί υπάρχει αυτή εξαίρεση.
   Στην Τοπική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος της συνάντησης στις Κεντρικές Υπηρεσίες αποφασίστηκε η πραγματοποίηση νέας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας για αύριο και ώρα 12:00.

Σχόλια