ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ.
Oι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις συλλήψεις των εργαζομένων στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού  Σ. Αρβανίτη και Θ. Κυρατζόπουλου, καθώς και του δασκάλου και συνδικαλιστή Θ.Αγαπητού και την προσαγωγή τους σε δίκη, λόγω της συμμετοχής τους στην κινητοποίηση των εργαζομένων στη ΔΕΘ την προηγούμενη Πέμπτη.
 Η καταστολή και ποινικοποίηση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, οι τακτικές προσαγωγές συνδικαλιστών και αγωνιζόμενων πολιτών, όπως και οι αύρες και οι τόνοι δακρυγόνων, εντάσσονται  στην προσπάθεια της κυβέρνησης να κάμψει το φρόνημα των πολιτών και να συνεχίσει το καταστροφικό  της έργο – το ξεθεμελίωμα κάθε εργατικού δικαιώματος, την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στους τοκογλύφους - «δανειστές» και την καταδίκη του λαού μας στην ανέχεια.
Δε θα τους αφήσουμε!    
Απέναντι στις συνεχείς επιθέσεις  της τρικομματικής κυβέρνησης και της τρόικας ενάντια στη ζωή και στην αξιοπρέπεια των εργαζομένων αλλά κι ολόκληρης της κοινωνίας, απαντάμε με τα δικά μας όπλα: τη συλλογική  μαζική πάλη των εργαζομένων, την αποφασιστικότητα και την αλληλεγγύη. Η δίωξη έστω κι ενός εργαζόμενου επειδή «δε συνεμμορφώθη προς τας υποδείξεις» δεν μπορεί παρά να είναι υπόθεση όλου του κινήματος.
Απαιτούμε την απόσυρση του συνόλου των κατηγοριών και την άμεση παύση της δίωξης των συλληφθέντων.
 Συνεχίζουμε τον αγώνα για ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων που εξοντώνουν την κοινωνία - καθώς και της κυβέρνησης που προσπαθεί να την υλοποιήσει.
ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

Σχόλια

  1. καλα οι ανακοινώσεις του συλλογου ειναι ιδιες με αυτές της αριστερής συσπείρωσης,τι καπέλο βρε παιδια ή σαν συλλογος ή σαν συσπείρωση κρατήστε τα προσχήματα!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου