ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ Αθήνα 29-4-2010

ΑΒΕΡΩΦ 21 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ:2108898254

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ-ΊΣΕΣ

1η Μάη 1886.Οι εργαζόμενοι ξεσηκώνονται και απαιτούν καλύτερες συνθήκες εργασίας ,λιγότερες ώρες δουλειάς, αξιοπρεπείς μισθούς ,δικαίωμα ελεύθερου χρόνου, διασκέδασης κλπ. Περνώντας τα χρόνια και με συνεχείς αγώνες ,πολλά από αυτά κατακτήθηκαν. Για ενάμιση αιώνα και με μικρά πισωγυρίσματα τα εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις εφαρμόζονταν έστω και με δυσκολία.

Σήμερα 2010 σε όλο τον πλανήτη οι εργαζόμενοι υφίστανται αντεπίθεση από τις εργοδοσίες με στόχο την κατάργηση των κεκτημένων μέσα από εικονικούς και οικονομικούς πολέμους. Ιδιαίτερα στη χώρα μας και με άλλοθι την υφιστάμενη οικονομική κρίση, οι εργαζόμενοι υφίστανται μια τεράστια επίθεση τόσο στο οικονομικό όσο και στο εργασιακό πεδίο .

Περικοπές (13ου ,14ου), και μειώσεις μισθών, απολύσεις και εργασιακή ανασφάλεια, επιδείνωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων ,ελαστικές σχέσεις εργασίας, που επιβάλλονται από το ΔΝΤ, και την ΕΕ, δημιουργούν συνθήκες ταξικού πολέμου .

Στον πόλεμο αυτόν πρέπει να απαντήσουμε στην πράξη. Να μην αποδεχτούμε τετελεσμένα.

Τα μέτρα που πρόκειται να εφαρμοστούν δεν συνιστούν εθνική πολιτική ,αντίθετα πρόκειται για μια σκληρή, παγκόσμια ,ταξική επιλογή.

Απαντάμε αρχικά με παρουσία στην συγκέντρωση για την εργατική πρωτομαγιά το Σάββατο στην Πλατεία Κλαυθμόνος, που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ ,και το ΕΚΑ, και συνεχίζουμε με συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο πεδίο του Άρεως και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΪΟΥ 2010.

Ο σύλλογός μας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις και καλεί όλα τα μέλη του σε ενεργή συμμετοχή.

Παρακαλούνται όλες οι δομές που υποχρεούνται να καταθέσουν προσωπικό ασφαλείας στο φαξ της κεντρικής γραμματείας υπ’ όψη συλλόγου μέχρι την ΔΕΥΤΕΡΑ 3/5/2010 το μεσημέρι.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ

Σχόλια