ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ....


Η Διοίκηση του Οργανισμού έχει ξεκινήσει την πλήρωση κενών θέσεων Ευθύνης με προσωρινή τοποθέτηση Υπευθύνων  με απευθείας επιλογή και χωρίς την προκήρυξη των συγκεκριμένων θέσεων. Επειδή :
στο παρελθόν με άλλες Διοικήσεις έχουμε ξαναδεί το ίδιο έργο και η προσωρινότητα της θέσης κράτησε για... χρόνια,
- και η ΚΥΑ που ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις έχει προσβληθεί από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ, όπου  μετά από συνεχόμενες αναβολές που ζήτησε η προηγούμενη  ηγεσία  του Υπουργείου Υγείας επιτέλους θα συζητηθεί μέσα στον μήνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας,
καλούμε τη Διοίκηση του Οργανισμού αλλά και τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να τοποθετηθεί επί της συγκεκριμένης ΚΥΑ.
Επειδή, δεν μπορεί να συνεχιστεί επί μακρόν αυτή η κατεπιλογή τοποθέτηση Υπευθύνων, πρέπει να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος όπου θα ορίζονται τα κριτήρια επιλογής Υπευθύνων με πραγματικά αξιοκρατικό και δημοκρατικό τρόπο, ώστε να προχωρήσουν οι όποιες αλλαγές συμφωνηθούν το γρηγορότερο δυνατό για να εκδοθεί νέα ΚΥΑ και στη συνέχεια να προκηρυχθούν οι θέσεις Ευθύνης. Σε αυτό το πλαίσιο αλλαγών  θα πρέπει να συζητηθούν και άλλα θέματα όπως η δημιουργία Υπηρεσιακών Συμβουλίων κ.α. 
Η νέα Διοίκηση δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ως άλλοθι την εκκρεμότητα στο ΣΤΕ για τις αλλαγές που είναι αναγκαίες στην υφιστάμενη ΚΥΑ. Ειδάλλως είναι σαν να την αποδέχεται και ότι στηρίζει το σύστημα αξιολόγησης της προηγούμενης κατάστασης που το μόνο που έχει καταφέρει είναι να τοποθετήσει σε θέσεις ευθύνης συγκεκριμένους εργαζόμενους αρεστούς στο προηγούμενο καθεστώς, το οποίο επανειλημμένως έχει καταγγείλει ο Σύλλογος.
Για αυτό το θέμα έχει σταλεί σχετικό έγγραφο στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Σχόλια