ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ


Την Τρίτη 12 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Οργανισμού. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τον τρόπο επιστροφής των δομών του ΟΚΑΝΑ στην κανονικότητα, τώρα που βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση της πανδημίας  -λαμβάνοντας πάντα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των εξυπηρετούμενων. Ενημερωθήκαμε για την ομάδα εργασίας παθολόγων του Οργανισμού που καταθέτουν προτάσεις για την εφαρμογή των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής σε κάθε φάση της πανδημίας. Ζητήσαμε να φτάσει  στις μονάδες το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς με αναλυτικές οδηγίες και πρωτόκολλα για τα μέτρα προφύλαξης και την έγκαιρη αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων και όχι μόνον οι εξαντλητικές λεπτομέρειες για τη χορήγηση ΤΗ.  Ήδη, εδώ και δέκα μέρες, η ΕΠΕΣΥ και η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας έχουν στείλει σχετικές προτάσεις στη Διοίκηση του Οργανισμού ώστε να ληφθούν υπόψη. (Η επιστολή των ΕΠΕΣΥ και της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας θα αποσταλεί στα υπηρεσιακά mail)
Για τη λειτουργία των Μονάδων Μεθαδόνης που έμειναν κλειστές τα σαββατοκύριακα και αργίες την τελευταία περίοδο: θα επαναλειτουργήσουν κανονικά, όπως γινόταν και πριν την πανδημία. Επιπλέον, ζητήθηκε με την πρόσληψη του νέου προσωπικού (και των ιατρών) να επανεξεταστεί και η ομαλή λειτουργία όλων των Μονάδων Μεθαδόνης τα Σαββατοκύριακα, όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο.
Επίσης ζητήθηκε στο διάλογο που γίνεται αυτή την περίοδο για ένταξη προσωπικού του ΕΣΥ στα βαρέα να συμπεριληφθεί και το αντίστοιχο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ  - αίτημα στο οποίο ο Πρόεδρος συμφωνεί και το έχει προωθήσει στην Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, καθώς και το ανθυγιεινό επίδομα.
Στη συνέχεια τέθηκαν θέματα που είχαν συζητηθεί και στην πρώτη συνάντηση στα τέλη Φεβρουαρίου αλλά δεν έχουν ως σήμερα προχωρήσει (σίγουρα λόγω και της έκτακτης κατάστασης που βιώσαμε και βιώνουμε).
Τέθηκε το θέμα τόσο της πλήρωσης της θέσης του Γενικού Διευθυντή αλλά και των Διευθυντών του Οργανισμού που πρέπει να προχωρήσουν τάχιστα ώστε να σταματήσει να συνδιοικεί τον ΟΚΑΝΑ το παλιό σύστημα που έφερε τον Οργανισμό σε αυτή την κατάσταση που βιώνουμε μέχρι και σήμερα. Η Διοίκηση υποστήριξε ότι θα προχωρήσει στην πλήρωση όλων των διευθυντικών θέσεων όπως προβλέπει ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του ΟΚΑΝΑ.
Για τις ελλείψεις προσωπικού:  Αναγνωρίστηκε η συμβολή των προσλήψεων του επικουρικού προσωπικού στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του Οργανισμού παρά τις όποιες αστοχίες παρατηρήθηκαν σε κάποιες ειδικότητες. Ζητήσαμε να σταματήσει η μηνιαία ανανέωση των συμβάσεων των συναδέλφων με ΔΠΥ και, αντ΄αυτού,  να προχωρήσει η ετήσια ανανέωση ή νέα προκήρυξη των θέσεων. Ο Πρόεδρος ενημέρωσε ότι θα προκηρυχτούν μέσα στο έτος 70 θέσεις αορίστου χρόνου στον ΟΚΑΝΑ ώστε να καλυφτούν κενά που υπάρχουν. Επίσης, για πρώτη φορά στα τελευταία χρόνια, υπήρξαν αιτήσεις για όλες τις θέσεις γιατρών της τελευταίας προκήρυξης για την Αθήνα. Οι νεοπροσληφθέντες αναμένονται στις αρχές Ιουνίου.
Για το θέμα της άδειας πρόληψης του BURN OUT ο Πρόεδρος συμφωνεί στη διατήρησή της όπως και στην επέκταση του δικαιώματος και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Το ζήτημα θα τεθεί στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο.
Όσον αφορά το θέμα που προέκυψε με άδειες για εργασία εκτός ΟΚΑΝΑ που έλαβαν κάποιοι εργαζόμενοι από την προηγούμενη Διοίκηση, ενημερωθήκαμε ότι θα υπάρξουν στο αμέσως προσεχές διάστημα κινήσεις που θα αποκαθιστούν τα όσα ορίζει η δεοντολογία και ζητά εδώ και χρόνια ο Σύλλογος.


Σχόλια