Κάρτες Απεριορίστων Διαδρομών για όλα τα Συγκοινωνιακά Μέσα του ΟΑΣΑ


Σε συνέχεια αιτημάτων συναδέλφων για εκ νέου δυνατότητα επαναφόρτισης ηλεκτρονικών καρτών του ΟΑΣΑ σας ενημερώνουμε ότι όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να επαναφορτίσουν ηλεκτρονική κάρτα, ετήσια ή εξαμηνιαία, (για τους ίδιους ή τα μέλη του οικογενειακού τους περιβάλλοντος) καλούνται
1.      Να καταθέσουν στο λογαριασμό του Συλλόγου Υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας στην ALPHA BANK στο IBAN GR1402600002002001599, το αντίστοιχο αντίτιμο που επιθυμούν για τη φόρτιση της κάρτας τους. Στο καταθετήριο πρέπει να εμφανίζεται ως αιτιολογία το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ του κατόχου της κάρτας και το χρονικό διάστημα που αφορά ΕΤΗΣΙΑ ή ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ.
Σύμφωνα με τη νέα σύμβαση  ΑΔΕΔΥ- ΟΑΣΑ οι τιμές επαναφόρτισης είναι ως εξής:
·         ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:
Ονομαστική αξία 330€ -15% = 280,50€
·         ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ
Ονομαστική αξία 170€ -13% = 147,90€
Αυτές οι ενιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών ισχύουν για όλα τα μέσα αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ: Λεωφορεία, Τρόλλεϋ, Ηλεκτρικό, Σιδηρόδρομο, Μετρό (μέχρι το Κορωπί). Δεν ισχύουν στις Λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου, στη γραμμή Χ80 και στο τμήμα Μετρό Κορωπί –Αεροδρόμιο.
·         ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ:
Ονομαστική αξία 490€ -15% = 416,50€
·         ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ:
Ονομαστική αξία 250€ -13% = 217,50€
Αυτές οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών ισχύουν σε όλα τα μέσα αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ: Λεωφορεία (και τις λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου), Τρόλλεϋ, Ηλεκτρικό, Σιδηρόδρομο, Μετρό ως το Αεροδρόμιο και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στο τμήμα του Προαστιακού Μαγούλα – Πειραιάς- Αεροδρόμιο). Δεν ισχύουν για τη γραμμή Χ80.
2.      Να προσκομίσουν το ΚΑΤΑΘΕΤΗΡΙΟ της τράπεζας καθώς και ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΟΑΣΑ στο mail του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ silogos@okana.gr μέχρι την Παρασκευή 22/3/2019.
Για την ενεργοποίηση της ετήσιας κάρτας ο κάθε κάτοχος ηλεκτρονικής κάρτας θα πρέπει να πάει στα εκδοτήρια εισιτηρίων των σταθμών Μετρό, Τραμ κ.λ.π. από την 1η Απριλίου και μετά, και αφού τοποθετήσει την κάρτα του στο εκδοτικό μηχάνημα, θα επιλέξει «ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ» προκειμένου αυτή να ενεργοποιηθεί αυτόματα. Σημειώνουμε ότι με τη νέα φόρτιση θα πραγματοποιηθεί αυτόματα έναρξη ισχύος της, αμέσως μετά τη λήξη της προηγούμενης φόρτισης της. Το χρονικό διάστημα για «ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ», ώστε να μεταφερθεί το κόμιστρο στην κάρτα, είναι ένας μήνας από τη φόρτιση  ή επαναφόρτιση της (η οποία εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 27 και 31/2/2019). Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, σε περίπτωση που ο κάτοχος δεν έχει προλάβει να κάνει «ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ» και χάσει την κάρτα του χάνει το κόμιστρο. Μεταβιβάσεις και αναβαθμίσεις καρτών δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.
Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει ηλεκτρονική κάρτα απευθύνεται πρώτα στον ΟΑΣΑ για την έκδοση προσωποποιημένης κάρτας (δεν χρειάζεται να τη φορτίσει με κάποιο ποσό) και στη συνέχεια πραγματοποιεί  την κατάθεση στο λογαριασμό του Συλλόγου Υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας και προσκομίζει το καταθετήριο και την φωτοτυπία της κάρτας, όπως αναφέρεται ανωτέρω.

Σχόλια