ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΕΝΓΕ


Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα 15 Νοεμβρίου 2018 
Α.Π:9188 
ΠΡΟΣ: 
· ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ.ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, κ. ΞΑΝΘΟ ΑΝΔΡΕΑ 
· ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΠΟΛΑΚΗ ΠΑΥΛΟ 
· ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ 
· ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ 

Η ΟΕΝΓΕ εκφράζει τη συμπαράστασή της στους συναδέλφους γιατρούς του ΟΚΑΝΑ για το σύνολο των αιτημάτων τους που αφορούν τις απαράδεκτες συνθήκες με τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής. Επίσης, συμπαραστεκόμαστε στο αίτημα τους ενάντια στην εφαρμογή ηλεκτρονικών καρτών προσέλευσης – αποχώρησης, γιατί είναι σε όλους γνωστό ότι οι γιατροί του ΟΚΑΝΑ ακριβώς όπως και οι γιατροί των δημόσιων Νοσοκομείων και Κ.Υ υπερεργάζονται, πολλές φορές πλέον του ωραρίου τους για να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες. 
Η ενέργεια αυτή της διοίκησης του ΟΚΑΝΑ δεν έχει κανένα ουσιαστικό έρεισμα αλλά αποτελεί μια εκδικητική, μικροπρεπή επίδειξη πυγμής ενάντια στους γιατρούς και στους υπόλοιπους εργαζόμενους, για να τους εκδικηθεί για την αγωνιστική τους στάση να απαιτούν αξιοπρεπή θεραπεία για τους εξαρτημένους συνανθρώπους μας και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους ίδιους. 
Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να συμμορφώσει άμεσα τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ που κάθε άλλο παρά πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα αυθαιρετεί ενάντια στους γιατρούς του Οργανισμού. 

Σχόλια