ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

Οι μάσκες έπεσαν……. 

Παρακαλούμε όλους τους συναδέλφους να διαβάσουν προσεκτικά τα τρία κείμενα με πρώτο αυτό της Διοίκησης του ΟΚΑΝΑ, στη συνέχεια των κ.κ. Λαζαρή και Γαβριλόπουλου (μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου εκλεγμένοι με την παράταξη Ε.ΣΥ.-ΟΚΑΝΑ) και του κ. Κοκκώλη. Και τα τρία κείμενα πλήρως ταυτισμένα μεταξύ τους συνιστούν μνημείο υποκρισίας , φαρισαϊσμού και υπονόμευσης των δημοκρατικών διαδικασιών του Συλλόγου. 

Η στάση που κράτησαν οι εκπρόσωποι της παράταξης ΕΣΥ-ΟΚΑΝΑ είναι ο ορισμός του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού. Αποδεικνύονται περίτρανα οι υπόγειες διαδρομές τους με τη Διοίκηση του Οργανισμού, και η αποφασιστικότητα τους για την υπεράσπιση των επιλογών της Διοίκησης του Οργανισμού σε βάρος των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων του Συλλόγου μας. 

Η επιδίωξη της Διοίκησης του ΟΚΑΝΑ να παρέμβει για ένα θέμα που αφορά αποκλειστικά θέμα εσωτερικό του Συλλόγου συνιστά σοβαρή θεσμική εκτροπή και εξωθεσμική παρέμβαση και αποτελεί μια ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ για τον Οργανισμό. Η πρωτοφανής προσπάθεια της Διοίκησης του Οργανισμού επηρεασμού των συναδέλφων δείχνει για άλλη μια φορά τον αντιδημοκρατικό και αυταρχικό τρόπο σκέψης των Διοικούντων και την νοοτροπία που έχουν για τον ΟΚΑΝΑ αυτή του Οργανισμού – φέουδου. Είναι οι ίδιοι εξάλλου που έχουν ομολογήσει κυνικά, όπως φαίνεται από τα πρακτικά του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ που έχουμε δημοσιοποιήσει στα υπηρεσιακά mail των συναδέλφων ότι κανένας εργαζόμενος δε δικαιούται να φέρνει αντίρρηση ….στη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ. Ενώ δε διστάζουν να αποδείξουν την απέχθειά τους σε δημοκρατικές διαδικασίες. 

Από την άλλη μεριά το κείμενο του κ. Κοκκώλη αποτελεί ομολογία λάθους που έστω και αργά το αντιλήφθηκε. 

Οι μάσκες έπεσαν κι από την ένοχη στάση που κράτησαν όλοι μαζί αποδείχτηκε η ορθότητα των κινήσεων του Συλλόγου μέσω των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων. Αποφάσεις Συνελεύσεων που χωρίς κανενός ίχνος ντροπής - για τους συναδέλφους που συμμετείχαν σε αυτές- αμφισβήτησε η συγκεκριμένη παράταξη που είχε προσφύγει στα δικαστήρια και για την αλλαγή του καταστατικού του Συλλόγου, που όπως ήταν αναμενόμενο έχασε την υπόθεση. Η αποφασιστική στάση των συναδέλφων για αποβολή από τον Σύλλογο πρακτικών και νοοτροπιών που έρχονται σε σύγκρουση με τις αρχές αλληλεγγύης και συναδελφικότητας τρόμαξαν τους εμπνευστές του σχεδίου κατατρομοκράτησης των εργαζομένων. Αφού αντελήφθησαν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων όχι μόνο κλείνει τα αυτιά της στις «σειρήνες» των ανθρώπων της Διοίκησης αλλά ήταν έτοιμη να στείλει ηχηρή απάντηση - ράπισμα στις πρακτικές που συστηματικά ακολουθούν. Και αυτό είναι ένα μήνυμα σε όσους από τη Διοίκηση έχουν «κοντή» μνήμη και τρέφουν «φρούδες ελπίδες» για τη συνοχή του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ. 

Επειδή η Διοίκηση στην ανακοίνωση που εξέδωσε επικαλείται και ενστερνίζεται τα όσα αναφέρει ο νομικός σύμβουλος του Συλλόγου σε παλαιότερο (από 2/6) ηλεκτρονικό του μήνυμα προς τον κ. Λαζαρή, θέλουμε να της υπενθυμίσουμε, ότι ο Σύλλογος μέσω του ίδιου νομικού συμβούλου έχει με κείμενά του επανειλημμένα καλέσει τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ 

- να επεκτείνει τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει κερδίσει η πρώτη ομάδα των συναδέλφων σε όλους τους συναδέλφους , ώστε να μην υπάρχουν δύο ταχύτητες εργαζομένων 

- να ακυρώσει την ΚΥΑ όπου ορίζονται τα κριτήρια επιλογής προϊσταμένων με νομιμοφανή τρόπο 

- να υπογράψει επιτέλους ΣΣΕ ή να αποδεχτεί την πρόταση της Μεσολάβησης στον ΟΜΕΔ 

- να μετατρέψει τις συμβάσεις των συναδέλφων με ΔΠΥ σε αορίστου χρόνου 

- να δώσει εξηγήσεις για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων στον Οργανισμό 

Περιμένουμε άμεσα να προχωρήσουν στην υλοποίηση των προτάσεων του Συλλόγου. Εάν δε το πράξουν θα αποδείξουν για πολλοστή φορά την πολιτική γύμνια τους και την υστερόβουλη αποδοχή θέσεων που ευκαιριακά τους συμφέρει. 

Τέλος επισημαίνουμε ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ θα παραμείνει ελεύθερος από τα "φύσει ή θέσει" τσιράκια των εκάστοτε Διοικήσεων. Ένας Σύλλογος αλληλέγγυος, αγωνιστικός και αποτελεσματικός στους αγώνες του. 





ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

Σχόλια