ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΚΑΝΑ



ΕΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Ταχ. Διεύθ.: Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β, 104 33, Αθήνα Τηλ.: 210 88 36 918 ■
Web Site: www.eka.org.gr e-mail: eka.press@gmail.com

Αρ. Πρωτ.: 9                                                          Αθήνα, 10/06/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ό,τι δεν τόλμησαν να εφαρμόσουν οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις των προηγούμενων ετών, έρχεται να υλοποιήσει η παρούσα «Αριστερή» Κυβέρνηση, μέσω του διορισμένου Διοικητικού Συμβουλίου στον ΟΚΑΝΑ. Με μια πρωτοφανή για τα ιστορικά του Οργανισμού απόφαση, εμφανίζεται αποφασισμένη να απολύσει δύο συναδέλφους που εργάζονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (που θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν θα γινόταν κυβέρνηση).
Σύμφωνα με την καταγγελία του σωματείου, το Δ.Σ. του Οργανισμού παρεμβαίνει στην αξιολόγηση και κατάρτιση των πινάκων των υποψηφίων. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι οι συνάδελφοι, που εδώ και τρεις μήνες εργάζονται στο Πρόγραμμα Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ, με απόφαση του ιδίου του Δ.Σ. που τους προσέλαβε, να απολύονται και να οδηγούνται στην ανεργία.
Το ΕΚΑ παραμένει αμετακίνητο από τις πάγιες θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, καθώς και στη διαφάνεια και στα αξιοκρατικά κριτήρια των προσλήψεων.
Το ΕΚΑ καλεί τη διοίκηση του Οργανισμού να πάρει πίσω την απόφαση για την απόλυση των συναδέλφων και στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ, που παραμένει συνεπής στη θέση του για σταθερές και μόνιμες σχέσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
Σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουμε να συνεχιστούν αυτές οι πρακτικές.

Το Δ.Σ.

Σχόλια