ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ



Ολοκληρώθηκε ο κύκλος ενημερωτικών επισκέψεων μελών του ΔΣ στις μονάδες της περιφέρειας. Δυστυχώς  δε στάθηκε δυνατόν να παραβρεθούν σε αυτές τις συναντήσεις όλα τα μέλη του ΔΣ καθώς είναι πρακτικά αδύνατον σε πέντε ανθρώπους που εκπροσωπούν τρεις παρατάξεις να ταξιδέψουν σε όλες τις μονάδες της Ελλάδας. Η αναγκαιότητα αύξησης του αριθμού των μελών του ΔΣ έχει αναγνωρισθεί από όλους εδώ και πολλά χρόνια. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει δυο προσπάθειες για αλλαγή του καταστατικού ως προς αυτό το σημείο, αλλά παρόλο που η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και τις δυο φορές έχει ψηφίσει υπέρ της αύξησης των μελών σε εννέα, η υψηλή πλειοψηφία των 2/3 που απαιτείται για την αλλαγή του καταστατικού δεν έγινε δυνατόν να επιτευχθεί. Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα οι μονάδες έχουν αυξηθεί όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Ομόφωνα  το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων αναγνωρίζει την ανάγκη αύξησης των μελών του ΔΣ. Προκειμένου να σταθεί δυνατόν να εκφραστεί η πλειοψηφία των εργαζομένων από την πλειοψηφία του ΔΣ προτείνεται η ακόλουθη διαδικασία.

Μέχρι την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 και ώρα 16:00 το μεσημέρι, μπορούν να κατατίθενται προτάσεις για την αναθεώρηση του καταστατικού. Οι προτάσεις πρέπει να σταλούν στο fax των Κεντρικών Υπηρεσιών (210 8827514), αυστηρά ως τις 16:00μ.μ., ώστε ΟΛΟΙ να σεβαστούμε τη σοβαρότητα της διαδικασίας.

Την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 θα γίνουν στην Αθήνα, στις Κεντρικές Υπηρεσίες

     - Συνάντηση των Τοπικών Συμβούλων από όλη την Ελλάδα στις 11.00π.μ. (όλοι οι τοπικοί σύμβουλοι να επικοινωνήσουν τη Δευτέρα 15 Ιουνίου με το μέλος του Δ.Σ. Παπαδόπουλο Παναγιώτη για να τακτοποιήσουν την μετακίνησή τους στην Αθήνα)

   και  Γενική Συνέλευση στις 13.30μ.μ. 

Η καταστατική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24  Ιουνίου 2015 με τον ίδιο τρόπο που πραγματοποιήθηκε και τις προηγούμενες φορές. 
Για να σταθεί δυνατόν να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι/ισσες θα ψηφίσουμε στις μονάδες στις οποίες βρισκόμαστε με μυστική ψηφοφορία. Οι τοπικές γραμματείες προτείνεται να λειτουργήσουν ως τοπικές εφορευτικές επιτροπές, ενώ ως εκλογικοί κατάλογοι θα χρησιμοποιηθούν οι καταστάσεις προσωπικού. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι εργάζονται στον ΟΚΑΝΑ και είναι μέλη του Συλλόγου, δηλαδή και οι συνάδελφοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας (εργολάβοι, δελτία παροχής υπηρεσιών) αρκεί να γραφτούν στον Σύλλογο μέχρι την προηγούμενη ημέρα της ψηφοφορίας. Όσοι συνάδελφοι βρίσκονται σε άλλες δομές από αυτές στις οποίες είναι τοποθετημένοι, θα ψηφίσουν στη δομή στην οποία βρέθηκαν. Το πρακτικό του αποτελέσματος της ψηφοφορίας θα αποσταλεί με fax στις Κεντρικές Υπηρεσίες (210 8827514) μαζί με τον ονομαστικό κατάλογο των ψηφισάντων.
Για να γίνει κατορθωτή η αλλαγή του καταστατικού χρειάζεται να ψηφισθεί η πρόταση από τα 2/3 του συνόλου των ψηφισάντων, οι οποίοι ψηφίσαντες πρέπει να είναι τουλάχιστον οι μισοί των εγγεγραμμένων. Χρειάζεται δηλαδή μεγάλη συμμετοχή από όλους μας.

Σχόλια