ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το πληρεξούσιο εργολαβικό δίκης και εκχωρητήριο που ακολουθεί αφορά τις ειδικότητες
      α)νοσηλευτών,
      β)παρασκευαστών, 
και γ)οδηγών ασθενοφόρων,
που εργάζονται στον  Οργανισμό και που δικαιούνται το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας όπως προβλέπουν οι κείμενες διατάξεις του άρθρου 15 παρ. 1 του Ν. 4024/2011.
Με το παρόν πληρεξούσιο, όσοι το υπογράψουν θα διεκδικήσουν την καταβολή του επιδόματος (150 ευρώ μεικτά) με αναδρομική ισχύ από την ένταξη του μισθολογίου του ΟΚΑΝΑ στο ενιαίο μισθολόγιο (1/1/2013).
Ο Σύλλογος προβαίνει σε αυτή την νομική διεκδίκηση, ενώ παράλληλα βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι διαβουλεύσεις τόσο με την Ε.Ν.Ε. όσο και με αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου Υγείας για την έκδοση Κ.Υ.Α.
Η Κ.Υ.Α.. όμως. δύσκολα θα έχει αναδρομική ισχύ, οπότε θα πρέπει να διεκδικηθούν τα αναδρομικά ποσά μέσω της δικαστικής οδού. Ενώ αποτελεί και μέσο πίεσης προς το Υπουργείο Υγείας για την έκδοση της Κ.Υ.Α.Εάν ,όμως, δεν εκδοθεί η Κ.Υ.Α. ο μόνος τρόπος διεκδίκησης του επιδόματος παραμένει η δικαστική προσφυγή.
Η αμοιβή των δικηγόρων είναι 123 ευρώ με ΦΠΑ για την εντολή πράξης του δικογράφου και ποσοστό επί των αναδρομικών (εφόσον κερδηθεί η προσφυγή) όπως προβλέπει το πληρεξούσιο. 
 
Τα έγγραφα θα χρειαστεί να επικυρωθούν εις τριπλούν και να αποσταλούν όλα τα έγγραφα ταχυδρομικώς στην Κεντρική Γραμματεία του ΟΚΑΝΑ με την ένδειξη:

για τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ (ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ).
 
Για το χρόνο καταβολής των 123 ευρώ θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση
Τα πληρεξούσια θα αποσταλούν και με FAX σε όλες τις δομές. Παρακαλούνται οι δικαιούχοι-συνάδελφοι που επιθυμούν να προσφύγουν δικαστικά να αποστείλουν τα πληρεξούσια το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου .
 







Σχόλια