ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ



   Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου  με  τη Διοίκηση του Οργανισμού για το θέμα  που δημιουργήθηκε με το έγγραφο για την καταγραφή και αποστολή στοιχείων απολογισμού δισκίων βουπρενορφίνης και βουπρενορφίνης/ναλοξόνης. Την συνάντηση είχε ζητήσει το Δ.Σ. του Συλλόγου από την περασμένη Πέμπτη (οπότε και εστάλη από τη Διοίκηση το συγκεκριμένο έγγραφο) και επανήλθε  με χθεσινή -νεότερη- επιστολή του προς τη Διοίκηση του Οργανισμού.

   Στην συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς το θέμα αποστολής των στοιχείων και το πώς θα γίνει χωρίς να επιβαρυνθεί -σε μεγάλο βαθμό- το προσωπικό των μονάδων υποκατάστασης βουπρενορφίνης. Ο Πρόεδρος του Οργανισμού επέμεινε στην καταγραφή των δισκίων ανά άτομο και όχι συνολικά όπως του αντιπροτάθηκε αλλά δέχτηκε τις παρατηρήσεις των μελών του Συλλόγου τόσο για τον τρόπο καταγραφής των στοιχείων όσο και για την  χειρόγραφη καταγραφή των barcode στις νέες παραλαβές φαρμάκων και συμφώνησσ στο να επικολλούνται τα αυτοκόλλητα των barcode που υπάρχουν στα κουτιά , τουλάχιστον μέχρι ο Οργανισμός καταφέρει και προμηθευτεί  μηχανήματα αποτύπωσης barcode.  
    Τα μέλη του Δ.Σ. σε συνεργασία με τα τμήματα Πληροφορικής και Προμηθειών του Οργανισμού κατέληξαν σε μία  φόρμα συμπλήρωσης των καθημερινών στοιχείων που είναι σαφώς πιο εύχρηστη από την συμπλήρωση  ταυτόχρονα πολλών διαφορετικών υπολογιστικών φύλλων χειρόγραφα (άλλα σε mg και άλλα σε δισκία) .Το excel  που φτιάχτηκε αποτελεί υπόδειγμα που μπορεί κάθε μονάδα να το εμπλουτίσει και με άλλα στοιχεία αρκεί να καταγράφει τουλάχιστον αυτά που περιέχει το συγκεκριμένο excel. Με αυτό τον τρόπο για πρώτη φορά γίνεται και μια προσπάθεια ομογενοποίησης της καταγραφής των στοιχείων  των μονάδων Πανελλαδικά. Το συγκεκριμένο φύλλο θα αποσταλεί με  mail από το τμήμα Προμηθειών προς όλες τις μονάδες.   
    Στην συνάντηση με τη Διοίκηση συμφωνήθηκε ότι όλες οι μονάδες θα αποστείλουν τα στοιχεία απολογισμού  αποθεμάτων δισκίων βουπρενορφίνης και βουπρενορφίνης/ναλοξόνης (που έπρεπε μέχρι τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου) μέχρι  το τέλος της βάρδιας της Παρασκευής  5 Σεπτεμβρίου καθώς και τα καθημερινά στοιχεία όπως αποτυπώνονται ηλεκτρονικά στο νέο excel.
    Στην συνάντηση τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου ανέφεραν ότι τέτοιου είδους θέματα (οπού σαφώς δεν είναι τα πιο σημαντικά για τον ΟΚΑΝΑ) θα λύνονταν πολύ πιο γρήγορα με την διαβούλευση των εμπλεκομένων εργαζόμενων προτού ληφθούν αποφάσεις που μπορεί να δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία των μονάδων  και χωρίς αυτή η διαβούλευση να σημαίνει και συνδιοίκηση.
   Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Υπευθύνων των μονάδων βουπρενορφίνης με τα μέλη του Δ.Σ. όπου έγινε ανταλαγή απόψεων γιαόλα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες και όσα συζητήθηκαν στην συνάντηση με τη Διοίκηση του Οργανισμού.

Σχόλια