ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΟΔΥΣΣΕΑΣ"



 Προς:    Πρόεδρο ΔΣ ΟΚΑΝΑ, Κο Μ. Κατρίνη
                                                                                                                                     Μέλη ΔΣ ΟΚΑΝΑ
           Γενικό Διευθυντή, Κο Δ. Πλατανιά
 
      Όπως ήδη γνωρίζετε, ένα μείζον θέμα έχει προκύψει σχετικά με τη λειτουργία του πιλοτικού προγράμματος «Οδυσσέας», το οποίο λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2013, ως εποπτευόμενος σταθμός χρήσης ουσιών. Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα έχουν κληθεί ως ύποπτοι του αδικήματος διακίνησης ουσιών στο πλαίσιο  διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

     Είναι αυτονόητο ότι το θεσμικό και νομικό πλαίσιο λειτουργίας του προγράμματος είναι απόλυτη ευθύνη της Διοίκησης του ΟΚΑΝΑ και των νομίμων εκπροσώπων της, οι οποίοι είναι και οι μόνοι υπόλογοι για την νομιμότητα ή την δήθεν «παρανομία» του προγράμματος. Δεν είναι δυνατόν να διώκονται εργαζόμενοι, οι οποίοι το μόνο που έπραξαν είναι τα εργασιακά τους καθήκοντα στα πλαίσια της νομιμότητας και της υλοποίησης αποφάσεων της Διοίκησης του ΟΚΑΝΑ.
     Με βάση τα παραπάνω η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ οφείλει όχι μόνο να πάρει άμεσα θέση επί της ουσίας της συγκεκριμένης υπόθεσης αλλά να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες της απαλλάσσοντας τους εργαζόμενους από ευθύνες που δεν τους αντιστοιχούν.
      Οποιαδήποτε άλλη στάση της Διοίκησης είναι πολιτικά, νομικά και ηθικά απαράδεκτη.
      Αναμένουμε ΑΜΕΣΑ όλες τις απαραίτητες νομικές και διοικητικές ενέργειες από τη μεριά σας για την επίλυση αυτού του πολύ σοβαρού ζητήματος.  


Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ

Σχόλια