ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

     Πραγματοποιήθηκε σήμερα ενώπιον του Επιθεωρητή Εργασίας  η εξ αναβολής συνάντηση της Διοίκησης του Οργανισμού με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου για το θέμα της μη καταβολής του επιδόματος ισολογισμού. Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ έχει προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας για την μη εφαρμογή (από τις Διοικήσεις του ΟΚΑΝΑ) του άρθρου των Σ.Σ.Ε.  όσον αφορά την παροχή του επιδόματος ισολογισμού σε όλους, όσους, το δικαιούνται βάση όσων αναφέρει το συγκεκριμένο άρθρο και που αφορά τα έτη 2010, 2011 και 2012.

   Στην συνάντηση ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού ζήτησε νέα αναβολή της συνάντησης, ενόψει της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Οργανισμού (που έχει οριστεί για τις 30 Ιουλίου) όπου θα συζητηθεί το θέμα και ορισμό νέας ημερομηνίας τις αμέσως επόμενες ημέρες. Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου που παρίσταντο στη διαδικασία δήλωσαν αντίθετοι στο αίτημα της Διοίκησης του Οργανισμού για νέα αναβολή, με το σκεπτικό πως το θέμα αφορά στοιχείο Σ.Σ.Ε. και η κατάφωρη παραβίαση αυτής δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεκτή. Εξάλλου η καταβολή του επιδόματος δεν αφορά το Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ αφού είναι απαράβατος όρος Σ.Σ.Ε. όπου η Διοίκηση του Οργανισμού αυθαίρετα  και μονομερώς παραβιάζει.
    Ο Επιθεωρητής Εργασίας αφού άκουσε τα δύο μέρη, συναίνεσε σε νέα ολιγοήμερη παράταση και όρισε νέα τελική (όπως χαρακτηριστικά ανέφερε) ημερομηνία συνάντησης για την Τετάρτη 6 Αυγούστου.
(Η προσφυγή στην  Επιθεώρηση Εργασίας είναι ατομικό δικαίωμα και ο Σύλλογος συντονίζει και παρίσταται στη διαδικασία.)

Σχόλια