ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 24/7/2014



ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

     Εκδικάστηκε σήμερα η προσφυγή των ασφαλιστικών μέτρων της πρώτης ομάδας των συναδέλφων στο Πρωτοδικείο τη Αθήνας για τον τρόπο εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου στον Οργανισμό.Από τους συνήγορους του Συλλόγου ζητήθηκε ,επί της έδρας, η λήψη προσωρινής διαταγής μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου.Η Έδρα επιφυλάχτηκε για το αίτημα αυτό εν αναμονή της οριστικής της απόφασης σε ενάμιση το πολύ μήνα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ


    Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι συνάντηση του Δ.Σ του Συλλόγου με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κ.Κατρίνη , παρουσία του Αντιπροέδρου κ. Μαριδάκη, του Γενικού Διευθυντή κ.Πλατανιά ,του εκπροσώπου της νομικής υπηρεσίας του Οργανισμού κ.Παναγόπουλου και του νομικού συμβούλου του Συλλόγου κ.Βαλαβάνη.
    Όσον αφορά την διαπραγμάτευση για την υπογραφή επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε, συζητήθηκε κυρίως το άρθρο που αφορά το Τ.Α.Σ.Ε.Ο, και συμφωνήθηκε κατόπιν και των παρατηρήσεων των νομικών συμβούλων (Διοίκησης και Συλλόγου Εργαζομένων) να διαμορφωθεί μια πρόταση που θα τεθεί για έγκριση σε επόμενη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.
    Για την καταβολή του επιδόματος ισολογισμού για τα έτη 2010-11-12 σε όσους το δικαιούνται(για το οποίο έχει γίνει προσγφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας) , το Δ.Σ του Συλλόγου τόνισε πως αφορά όρο παλιότερης Σ.Σ.Ε, που δεν τηρήθηκε, και πως πρέπει να τηρηθεί στο ακέραιο. Ο πρόεδρος επιφυλάχτηκε να απαντήσει, αφού λάβει υπόψη του την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας του Οργανισμού. Τόνισε δε πως δεν τίθεται θέμα μη εφαρμογής, αλλά ερμηνείας στο ποιοί το δικαιούνται.
       Για τις οφειλές της Διοίκησης προς τον Σύλλογο, στο Τ.Α.Σ.Ε.Ο, και για την αποπληρωμή των δανείων των Στεγαστικών δανείων στο Ταμιευτήριο μερίδας εργαζομένων, ποσά που παρακρατούνται μέσω μισθοδοσίας, η Διοίκηση ανέφερε πως από τον μήνα Αύγουστο αυτά τα ποσά θα αποδίδονται σε μηνιαία βάση, και για την προηγούμενη χρήση θα κάνουν μια ρύθμιση να αποδοθούν τα ποσά τμηματικά.To Δ.Σ του Συλλόγου θα καταθέσει ξανά και εγγράφως τα αιτήματα του, με ορισμένο χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή τους, αλλιώς θα ακολουθήσει τη νομική διαδικασία.
Σχετικά με τις ελλείψεις των μονάδων σε αναλώσιμα και αντιδραστήρια, για μεν τα αναλώσιμα είπαν πως στο τελευταίο Δ.Σ έλαβαν την απόφαση να καλύψουν  άμεσα κάποιες ελλείψεις , για τις ελλείψεις των αντιδραστηρίων ανέφεραν πως το θέμα θα τακτοποιηθεί μέσα στον Σεπτέμβριο.
     Ο Πρόεδρος  ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου πως είναι πρόθεσή του να γίνει αξιολόγηση (από εξωτερικό αξιολογητή) των υπηρεσιών των δομών του Οργανισμού.
      Από το γραφείο της Υφυπουργού Υγείας υπήρξε επικοιινωνία (μετά από σχετικό αίτημα του Δ.Σ. του Συλλόγου)για  να οριστεί νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα





Σχόλια