ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ



     Πραγματοποιήθηκε σήμερα, η συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου με τη Διοίκηση του Οργανισμού (εκτός από τον Πρόεδρο παρέστησαν στη  συνάντηση ο Αντιπρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής) κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον τελευταίο καιρό τον ΟΚΑΝΑ.

Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και από τις δύο πλευρές ,αντηλλάγησαν απόψεις για όλα τα θέματα χωρίς όμως να παρουσιαστεί από την πλευρά της Διοίκησης κάποιο νέο δεδομένο για επίλυση  του προβλήματος της υποχρηματοδότησης άρα και της βιωσιμότητας του ΟΚΑΝΑ.


ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΟΚΑΝΑ-ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ

       Ο Πρόεδρος ερωτώμενος για το τι εννοεί με τον όρο μετεξέλιξη του ΟΚΑΝΑ (όπως ο ίδιος χρησιμοποίησε αυτό τον όρο σε προηγούμενη συνάντηση) απάντησε  ότι αναφέρεται σε διεύρυνση του πεδίου δράσης του Οργανισμού που θα ενσωματώνει με τις δράσεις του μεγαλύτερες πληθυσμιακές ομάδες. Ο ΟΚΑΝΑ, συνέχισε, πρέπει να απαντήσει στο πρόβλημα της λίστας αναμονής.Σε αυτό το σημείο παρενέβη ο κ. Μαριδάκης ο οποίος ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση για μεταφορά των μονάδων στο Ε.Σ.Υ. ή παραχώρηση του έργου των μονάδων στο Ε.Σ.Υ.
       Τα μέλη του Δ.Σ. ενημέρωσαν τη Διοίκηση ότι η  Επιστημονική Επιτροπή του Συλλόγου, που συνεδρίασε σήμερα, θα παραδώσει την θέση της για τη συνταγογράφηση στη Διοίκηση του Οργανισμού. Ο Πρόεδρος απάντησε ότι επειδή δεν υπάρχουν τα χρήματα για να ανοίξουν νέες μονάδες και επειδή η λίστα αναμονής παραμένει μεγάλη πρέπει να βρεθεί μια λύση που θα την παρέχει ο ΟΚΑΝΑ με το προσωπικό του με συγκεκριμένο πλαίσιο. Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμμένη πρόταση και περιμένει και τις προτάσεις της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου για το θέμα αυτό αφού πρώτα τις καταθέσει στον επιστημονικά υπεύθυνο του Οργανισμού  Διευθυντή Εφαρμογών κ. Καφετζόπουλο ώστε να γίνει ανταλλαγή απόψεων και να καταλήξουν άμεσα σε ένα πλαίσιο λειτουργίας. Πάντως ,συνέχισε ,πρόθεση της Διοίκησης του Οργανισμού και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας είναι να προχωρήσει η συνταγογράφηση σε συνεννόηση με τους επιστημονικά υπεύθυνους του Οργανισμού και την συμβολή των επιστημονικών οργάνων του Συλλόγου. 
     Για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης υποστήριξε ότι αφού ενημερωθούν τα μέλη του Συλλόγου από την Εθνική Συντονίστρια για το τι περιέχει αυτό (έχει οριστεί συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου με την κ. Παπουτσοπούλου για τη Δευτέρα 28 Απριλίου), αμέσως μετά θα ξεκινήσει η συζήτηση για όλα τα θέματα που θίγονται σε αυτό

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

      Όταν ρωτήθηκε από πού θα βρεθούν τα χρήματα και για το χρόνο που αναμένεται να έρθουν αυτά στα ταμεία το ΟΚΑΝΑ  (γιατί ο Ιούνιος είναι κοντά) είπε ότι όντως το βασικό πρόβλημα του Οργανισμού είναι η υποχρηματοδότησή του  και ανέφερε πως έχει τη διαβεβαίωση από το Υπουργείο Υγείας (μετά από συναντήσεις που έχουν γίνει), ότι θα δοθούν τα επιπλέον χρήματα που χρειάζεται ο Οργανισμός για φέτος από κωδικούς που δεν είναι της παρούσης ανακοινώσιμοι. Το Υπουργείο  Υγείας ζήτησε από τη  Διοίκηση να συντάξει  πρόταση  όπου θα αναφέρει τα minimum των ποσών που χρειάζεται ο ΟΚΑΝΑ (μισθοδοσία, ρυθμίσεις παλαιότερων ετών, τρέχοντες οφειλές, προμηθευτές κ.α.)για το 2014. Από αυτή την πρόταση προκύπτει ένα χρηματοδοτικό κενό της τάξης των 8 εκατ. έως 10 εκατ. που καλείται το Υπουργείο Υγείας να καλύψει από διάφορους κωδικούς (καπνού, κατασχέσεις κ.α.).

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

     Ο Πρόεδρος ενημερώθηκε για το γεγονός ότι παραμένουμε χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας από πέρσι το Φεβρουάριο και ότι είχε γίνει όλη  η προεργασία για να υπογραφεί νέα, αλλά οι εξελίξεις με την παραίτηση της κ. Μαλλιώρη πάγωσαν το θέμα. Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου του επεσήμαναν τη σημασία που έχει για τους εργαζόμενους η υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε. (παρόλο που πιο πολύ είναι ένα κείμενο τακτοποίησης κάποιων θεμάτων και όχι Σ.Σ.Ε.) και αναμένει αμέσως μετά το Πάσχα να καταλήξουν οι δύο πλευρές σε υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε.
    Ο Γενικός Διευθυντής παρενέβη και  υποστήριξε ότι τα κείμενα της επιτροπής ,που είχε συσταθεί, είναι έτοιμα και το μόνο θέμα που μένει ανοικτό είναι αυτό του βρεφονηπιακού σταθμού. Ο Πρόεδρος δήλωσε ότι δεν έχει προλάβει να ενημερωθεί για όλα τα θέματα και όρισε στην επόμενη συνάντηση (αμέσως μετά το Πάσχα) ως βασικό θέμα συζήτησης την Σ.Σ.Ε. ώστε να υπογραφεί άμεσα νέα Σ.Σ.Ε. Δέχτηκε να μπουν –προς συζήτηση- και νέα άρθρα αν αυτό κρίνεται αναγκαίο από μεριά των εργαζομένων.


 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

      -Η καταβολή του πρώτου δεκαπενθημέρου του Απριλίου θα γίνει αύριο Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου.

      -Η ΕΠΕΣΥ που συνεδρίασε σήμερα, θα συνεχίσει τις συζητήσεις μεταξύ των μελών της και  τις επόμενες ημέρες, ώστε να καταλήξει (τέλος του μήνα) σε ένα κείμενο που να αποτυπώνονται οι θέσεις της για όλα τα τρέχοντα θέματα. Αποφασίστηκε να ζητηθεί –εγγράφως- συνάντηση  με το Διευθυντή Εφαρμογών κ. Καφετζόπουλο για να ξεκινήσει η συζήτηση τόσο για το θέμα της συνταγογράφησης όσο και για τα εκκρεμή θέματα του πλαισίου λειτουργίας των μονάδων.
    - Παρακαλούνται, όσοι συνάδελφοι (από την πρώτη φάση των ασφαλιστικών μέτρων) δεν έχουν ακόμα τακτοποιήσει τις οικονομικές εκρεμμότητες με τον νομικό σύμβουλο, που έχει αναλάβει την υπόθεση , να το πράξουν  - ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ- μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας



Σχόλια