Από τον Αδ. Γεωργιάδη: Ευθύνη στις διοικήσεις ΟΚΑΝΑ και ΚΕΘΕΑ για τη μη χρηματοδότησή τους!

Την ευθύνη στις διοικήσεις των οργανισμών καταπολέμησης των ναρκωτικών απέδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδ. Γεωργιάδης, σχετικά με την καθυστέρηση της έγκρισης των κονδυλίων που τους αναλογούν απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριά. Ο Άδ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «τα χρήματα υπάρχουν αλλά είναι δεσμευμένα» και σημείωσε ότι «έχει αλλάξει ο τρόπος διάθεσης των κονδυλίων για να έχουμε καλύτερη εικόνα εξόδων, πρέπει να τηρούνται διαδικασίες».
Ο υπουργός Υγείας ισχυρίστηκε ότι πλέον απαιτούνται στοιχεία τα οποία δεν έστειλαν έγκαιρα οι διοικήσεις του ΟΚΑΝΑ, του ΚΕΘΕΑ, όπως και των Κέντρων Πρόληψης, και ότι αποδέσμευση των κονδυλίων χωρίς τα απαραίτητα στοιχεία «θα ήταν παράνομη». Ίδια στάση κράτησε ο Άδ. Γεωργιάδης και για τη νέα σύμβαση με τα Κέντρα Πρόληψης καταλογίζοντας και πάλι στις διοικήσεις καθυστέρηση αποστολής των απαιτούμενων στοιχείων για την κατάρτιση της σύμβασης από το υπουργείο. Ο Κ. Ζαχαριάς αντέτεινε ότι στο θέμα της κατάθεσης των στοιχείων η ευθύνη είναι του υπουργείου, καθώς η μείωση των προϋπολογισμών των οργανισμών καταπολέμησης των ναρκωτικών στερεί από τις διοικήσεις τους τη δυνατότητα κατάθεσης ισοσκελισμένων στοιχείων «όπως τα θέλει το υπουργείο».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ακόμα το ζήτημα της περικοπής χρηματοδοτήσεων από τους οργανισμούς καταπολέμησης των ναρκωτικών προς όφελος του ΚΕΕΛΠΝΟ, που «αιματοδοτήθηκε» με 3 εκατ. ευρώ. Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι έγινε λάθος από τις υπηρεσίες κι έπρεπε να υπάρξει «διόρθωση προϋπολογισμών» καθώς ΟΚΑΝΑ και ΕΚΑΒ δεν είχαν υποστεί την μείωση που υπέστησαν όλοι οι φορείς της Υγείας, του ΚΕΕΛΠΝΟ συμπεριλαμβανομένου.

 

Σχόλια