tanea.gr

«Μαύρη τρύπα» 8,5 εκατ. ευρώ στα ταμεία του ΟΚΑΝΑ καταγγέλει η υφυπουργός Υγείας

Γιάννης Δεβετζόγλου  
Η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή παρουσιάζει τα επίμαχα έγγραφα στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.
«Μαύρη τρύπα» 8,5 εκατ. ευρώ στα ταμεία του ΟΚΑΝΑ καταγγέλει η υφυπουργός Υγείας
Βαριές αλληλοκατηγορίες ανάμεσα στη Μακρή και στη Μαλλιώρη για τον ΟΚΑΝΑ

«Βγήκαν μαχαίρια» για τον ΟΚΑΝΑ

Μαύρη τρύπα, με περισσότερα από 8,5 εκατ. ευρώ, διερευνά το υπ. Υγείας στα ταμεία του ΟΚΑΝΑ, που αφορούν τρεις διαφορετικές υποθέσεις.

Την ίδια στιγμή, η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή καταγγέλει την πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη ότι χρησιμοποίησε τους τοξικομανείς ως πειραματόζωα δίνοντάς τους γενόσημο φάρμακο που δεν είχε πάρει έγκριση ούτε από τον ΕΟΦ ούτε από την αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε. (ΕΜΑ) χωρίς διαγωνισμό και με απευθείας ανάθεση και επιπλέον, χορηγούσε τα φάρμακα στους ασθενείς με διαφορετικό τρόπο από ότι προέβλεπαν οι οδηγίες χρήσης τους.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Υγείας, η κ. Μαλλιώρη φέρεται να δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι ο οργανισμός έχει κλινική εμπειρία για να κάνει κάτι τέτοιο.

Σε έγγραφο που ζητήθηκε από την επιτροπή ηθικής δεοντολογίας κλινικών δοκιμών του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, δεν ζητήθηκε ποτέ άδεια για κλινικές δοκιμές στον ΟΚΑΝΑ με το συγκεκριμένο φάρμακο.

Την Τετάρτη το υπουργείο Υγείας θα υποβάλλει τις σχετικές καταγγελίες στον εισαγγελέα, τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τους επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας.

Αυτή τη σιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη συνέντευξη Τύπου της Μένης Μαλλιώρη.

Σχόλια