ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

 tanea.gr

Την παραίτηση της προέδρου του ΟΚΑΝΑ ζήτησε ο Αδωνις Γεωργιάδης


Η πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) Μαίρη Μαλλιώρη
Την παραίτηση της προέδρου του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) Μαίρης Μαλλιώρη ζήτησε τη Δευτέρα το βράδυ ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, σε έλεγχο που έκανε η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή, ανακάλυψε «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του Οργανισμού.

Τα ποσά που προορίζονταν για τα κέντρα πρόληψης του Οργανισμού δεν διατέθηκαν ποτέ για το σκοπό που προορίζονται, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Πάντως η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ διαψεύδει ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης ζήτησε την παραίτησή της και θα προχωρήσει την Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου.
 MEGA TV:  MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑMEGA TV:  MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑMEGA TV:  MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑlogo
Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013 21:14

Την παραίτηση της Μαλλιώρη ζήτησε ο Άδωνις

Από Βασίλη Βενιζέλο

Την παραίτηση της προέδρου του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) κυρίας Μένης Μαλλιώρη ζήτησε ο υπουργός Υγειίας Άδωνις Γεωργιάδης. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας κατηγορεί τη Μένη Μαλλιώρη για πρόσφατη δημόσια επίθεσή της κατά της προϊσταμένης της, υφυπουργού Υγείας Ζέτας Μακρή, μέσω συνέντευξης της πρώτης στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ".
MEGA TV:  MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Οσμή σκανδάλου με "μαύρη" τρύπα στον ΟΚΑΝΑ








Πολλές παρατυπίες διαπιστώθηκαν στα οικονομικά του ΟΚΑΝΑ μετά από έλεγχο που διενήργησε το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με την υφυπουργό Ζέτα Μακρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μια "μαύρη" τρύπα εκατομμυρίων, τα οποία πιθανόν να ξεπερνούν και τα 3,5 εκατ. Χρήματα τα οποία προορίζονταν για τα κέντρα πρόληψης, σύμφωνα με τους ελέγχους δεν πήγαν ποτέ στα κέντρα και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρατύπως είχε γίνει ένας εσωτερικός δανεισμός, με αποτέλεσμα τα χρήματα να έχουν διατεθεί αλλού, αλλά μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουν που ακριβώς.

Την Τρίτη η υφυπουργός θα δώσει στοιχεία στη δημοσιότητα και όλα τα έγγραφα που έχει συγκεντρώσει θα τα παραδώσει στη δικαιοσύνη. Αργά το βράδυ ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε την παραίτηση της προέδρου του ΟΚΑΝΑ, κ. Μαλλιώρη.
 

Αδ. Γεωργιάδης: Ζήτησε την παραίτηση της προέδρου του ΟΚΑΝΑ

Πληροφορίες κάνουν λόγο για «τρύπα» πολλών εκατ. ευρώ




 
Την παραίτηση της προέδρου του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) κυρίας Μένης Μαλλιώρη ζήτησε, το βράδυ της Δευτέρας, ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες αφορά σε «τρύπα» πολλών εκατομμυρίων ευρώ στον Οργανισμό. Αύριο η υφυπουργός Υγείας κυρία Ζέτα Μακρή, η οποία ερεύνησε το θέμα, αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις και να καταθέσει τα επίμαχα έγγραφα στη Δικαιοσύνη.
 
logo



Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013 21:14

Την παραίτηση της Μαλλιώρη ζήτησε ο Άδωνις

Από Βασίλη Βενιζέλο

Την παραίτηση της προέδρου του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) κυρίας Μένης Μαλλιώρη ζήτησε ο υπουργός Υγειίας Άδωνις Γεωργιάδης.

 News.gr - Ειδήσεις και Άμεση Ενημέρωση



“Μαύρη τρύπα” εκατομμυρίων στον ΟΚΑΝΑ

Την παραίτηση της προέδρου του Οργανισμού ζητά ο υπουργός Υγείας

    Μαύρη τρύπα αρκετών εκατομμυρίων εντοπίστηκε στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), μετά που διέταξε το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το περιβάλλον της υφυπουργού, Ζέττας Μακρή, στο news.gr, η έρευνα ακολούθησε μετά τη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου και αίτημα ομάδας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για διενέργεια σχετικής έρευνας.
    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προέκυψε σημαντικό έλλειμμα στα ταμεία του ΟΚΑΝΑ, ενώ προκύπτουν ευθύνες της διοίκησης, του διευθυντή και άλλων στελεχών του Οργανισμού. Με βάση τη διαδικασία ο φάκελος της υπόθεσης θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα προς διερεύνηση, το γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή και το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
    Στο φάκελο της υπόθεσης αναφέρονται αρκετά αντιφατικά στοιχεία, τα οποία ήρθαν στην επιφάνεια μετά από έρευνα δύο μηνών και οδηγούν σε τρία διαφορετικά έγγραφα – φωτιά, τα οποία εκθέτουν τους εμπλεκόμενους.
   Γίνεται μάλιστα λόγος για παρατυπίες και παράνομες χρήσεις των κονδυλίων, οι οποίες είναι εμφανείς μέσα από τα συγκεκριμένα έγγραφα με διαφορετικά ποσά, τα οποία προορίζονταν για τα κέντρα πρόληψης και τελικά δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους. Για το θέμα μάλιστα, την Τρίτη θα δοθεί σχετική συνέντευξη τύπου με τη συμμετοχή στελεχών του υπουργείου Υγείας.
    Για το ίδιο θέμα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ζήτησε ήδη την παραίτηση της προέδρου του ΟΚΑΝΑ, Μένης Μαλλιώρη, ενώ αύριο αναμένεται να καταθέσει τα επίμαχα έγγραφα στη Δικαιοσύνη.
   Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά, κατά την οποία σημάδια κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας κάνουν την εμφάνισή τους. Συγκεκριμένα, το 2011, είχε προκύψει μαύρη τρύπα 37,5 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του ΟΚΑΝΑ με αποτέλεσμα να απειληθεί σοβαρά η ύπαρξη του Οργανισμού.



Σχόλια