Συμβολική διαμαρτυρία των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ Ρόδου

Πηγή Ροδιακή,  Ημερομηνία 13-4-2013 18:11
Συμβολική διαμαρτυρία των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ
Μέχρι τον ερχόμενο Αύγουστο είναι εξασφαλισμένη η λειτουργία του ΟΚΑΝΑ εφόσον δεν αυξηθεί η χρηματοδότηση του Οργανισμού και, χθες, Παρασκευή 12 Απριλίου, στα πλαίσια της πανελλήνιας κινητοποίησης που πραγματοποίησαν στην Αθήνα τα Κέντρα Πρόληψης, οι εργαζόμενοι στο παράρτημα της Ρόδου, το οποίο κινδυνεύει επίσης, προχώρησαν σε συμβολική διαμαρτυρία στην Πλατεία Κύπρου.

Οι εργαζόμενοι, ανήρτησαν πανό και παρέμειναν στην “καρδιά” της πόλης αρκετή ώρα μοιράζοντας φυλλάδια στους διερχόμενους πολίτες, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να ενημερώσουν για αυτό που πάει να γίνει.



«Πάει από το κακό στο χειρότερο η κατάσταση», λένε στη «Ρ» εργαζόμενοι στο παράρτημα του ΟΚΑΝΑ και συγκεκριμένα η κα Ευσταθία Αμπλιανίτη νοσηλεύτρια και η κα Κωνσταντίνα Δημακέα φύλακας.

Αυτή τη στιγμή, η μονάδα της Ρόδου, εξυπηρετεί περίπου 150 ασθενείς από όλη τη Δωδεκάνησο ενώ στη λίστα βρίσκονται 41 άτομα τα οποία δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν λόγω έλλειψης πόρων και γενικά υλικών, αναλώσιμων κτλ. Μάλιστα, εάν η κατάσταση συνεχίσει ως έχει, υπάρχει φόβος ότι θα παρουσιαστεί έλλειψη και στα υποκατάστατα που χορηγούνται!
Σημειώνεται ότι, το προσωπικό του παραρτήματος, συνολικά αριθμεί 12 άτομα (σ.σ. ιατρικό, θεραπευτικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό και φύλακες).

Το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει, αυτή τη στιγμή, το υποκατάστημα της Ρόδου αφορά τις ουροληψίες γιατί δεν υπάρχει το υλικό και, βέβαια, έχει να κάνει με το ουσιώδες θέμα που είναι η υποχρηματοδότηση του Οργανισμού. Όπως λένε οι εργαζόμενοι, εάν το Κράτος παραμείνει σ’ αυτά τα 18 εκατ. ευρώ, ουδείς μπορεί να πει ποιο θα είναι το μέλλον του ΟΚΑΝΑ.

Όσο για την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά στο παράρτημα της Ρόδου, όπως λένε.
Έρχονται πολλά άτομα και αναγκάζονται να τα βάζουν σε λίστα αναμονής, κάτι, όμως, που μπορεί να είναι και επικίνδυνο, ενώ υπό διαφορετικές συνθήκες θα μπορούσαν να απορροφήσουν τα άτομα αυτά και να εξυπηρετήσουν όλο τον κόσμο που ζητά τη βοήθειά τους.

Για τα Δωδεκάνησα, μπορεί η λίστα να μην είναι μεγάλη αλλά πάλι τα άτομα θεωρούνται πολλά αφού έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές. Αυτή τη στιγμή, σε όλη τη χώρα, είναι 8500 οι θεραπευόμενοι και 3500 αυτοί που βρίσκονται στις λίστες αναμονής.

Σημειώνεται ότι, στη μονάδα της Ρόδου, έρχονται και από τα άλλα νησιά και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Ειδικά από την Κάλυμνο όπου υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τα ναρκωτικά και είναι ένας αρκετά σημαντικός αριθμός από αυτούς που βρίσκονται στη λίστα, ποσοστιαία.

Επισημαίνεται, ακόμη, ότι, το παράρτημα της Ρόδου εξυπηρετεί άτομα και από άλλες περιοχές που έρχονται εδώ για να βρουν δουλειά, ειδικά αυτή την περίοδο που ξεκινάει η σεζόν. Δηλαδή, καλούνται να εξυπηρετήσουν περισσότερο κόσμο στη Ρόδο.
«Λεφτά υπάρχουν μέχρι τον Αύγουστο, απ’ ό,τι μας έχουν πληροφορήσει. Μετά ανοίγει η πόρτα για την ιδιωτικοποίηση», καταλήγουν οι εργαζόμενοι.



Συμβολική διαμαρτυρία των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ

Σχόλια