ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΕΔ

  Την Τρίτη 27/09/2011 πραγματοποιήθηκε στον ΟΜΕΔ η προγραμματισμένη συνάντηση με τη Διοίκηση του Οργανισμού με θέμα την συλλογική σύμβαση εργασίας που εκρεμμεί.Η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Διευθυντή και από ένα μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού.Για άλλη μια φορά η Διοίκηση ζήτησε αναβολή της συζήτησης προβάλλοντας ,ως πρόφαση, το πόρισμα των ελεγκτών του ΥΠΟΙΚ που, όπως υποστήριξαν, τους παραδόθηκε στις 12/09/2011 και δεν έχουν προλάβει να ενημερώσουν,εκτενώς,τα μέλη του Δ.Σ. Ο Γενικός επικαλέστηκε το γεγονός ότι το Δ.Σ του Οργανισμού θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το πόρισμα για αυτό το λόγο ζήτησε μια ολιγοήμερη αναβολή της διαδικασίας.
   Από την μεριά μας το Δ.Σ. του Συλλόγου αφού επισήμανε το γεγονός ,ότι η διοίκηση του Οργανισμού δεν προσέρχεται σε διάλογο για το θέμα της Συλλογικής Σύμβασης για μέγάλο χρονικό διάστημα (κάτι που ρώτησε ο Διαιτητής ,για το εάν συνέβη, και παρότρυνε  να συμβεί άμεσα),δείχνοντας έμπρακτα, για άλλη μια φορά, ποιός είναι ο καλόπιστος συνομιλητής από τα δύο μέρη,δέχτηκε την ολιγοήμερη αναβολή που ζήτησε η Διοίκηση,αφού προηγουμένως ζήτησε, είτε να παρευρεθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού ,είτε αμέσως μετά από αυτή να συναντηθεί μαζί τους για να συζητήσουν την θέση τους για το πόρισμα και τελικά το τί θα συμβεί με την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.Ο Γενικός μας είπε να το ζητήσουμε εγγράφως από το Δ.Σ. και ότι θα μας παραδώσει το πόρισμα αμέσως μετά την συνεδρίαση του Δ.Σ. 
   Για την ουσία του πορίσματος το μόνο που αναφέρθηκε είναι ότι πρόκειται για δειγματοληπτικό έλεγχο που διενεργήθηκε από το ΥΠΟΙΚ, σε σχέση με τα οικονομικά στοιχεία του Οργανισμού.Ο δειγματοληπτικός έλεγχος,όπως ισχυρίζονται,αναφέρει κάποια στοιχεία που έχουν σχέση με την εφαρμογή κάποιων από τις ρήτρες που περιλαμβάνει η ΣΣΕ.Θέλουν τώρα να επεκτείνουν αυτόν τον έλεγχο στο σύνολο του προσωπικού για να δουν αν όντως συμβαίνει αυτό σε εκτεταμένη μορφή ή πρόκειται για μεμονομένες περιπτώσεις εργαζομένων και όχι για το σύνολο του προσωπικού και σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας να λάβουν θέση  σχετικά με το πόρισμα.
    Η συνέχιση της διαδικασίας στον ΟΜΕΔ ορίστηκε  για τις 20/10/2011.

Σχόλια