ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΟΚΑΝΑ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 11 –ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ:210 8827514 Αθήνα 20/10/2010





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ





Είναι γνωστό σε όλους ότι μετά τη τελευταία τροποποίηση του Καταστατικού μας, μέλη του Συλλόγου μας είναι όσοι εργάζονται στον ΟΚΑΝΑ ανεξάρτητα της μορφής της σχέσης εργασίας.

Πέρα όμως από το τυπικό μέρος που αφορά τις καταστατικές υποχρεώσεις μας, στοιχειώδης δημοκρατική ευαισθησία και αντίληψη περί αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, και με δεδομένη τη πολιτική γραμμή της μνημονιακής Κυβέρνησης, ότι τα χρέη και τα ελλείμματα θα τα πληρώσουν οι Εργαζόμενοι για να σώσουν τα χρήματά τους οι δανειστές μας και το ντόπιο παρασιτικό και κρατικοδίαιτο κεφάλαιο, μας επιβάλλουν να είμαστε σε ετοιμότητα και με όλες μας τις δυνάμεις, να προασπίζουμε τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του καθενός.

Το παρασιτικό και κρατικοδίαιτο κεφάλαιο υπάρχει στον ΟΚΑΝΑ εδώ και πολλά χρόνια, αναλαμβάνοντας τη φύλαξη και τη καθαριότητα του Οργανισμού, εφαρμόζοντας μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας και δίνοντας στους εργαζόμενους (securities και καθαρίστριες) μισθούς πείνας, την ίδια στιγμή που αυτοί εξασφαλίζουν πλουσιοπάροχα συμβόλαια.

Οι Εργαζόμενες και οι Εργαζόμενοι σε αυτές τις εταιρείες-συνεταίρους του κράτους, κάτω από ένα δουλοκτητικό καθεστώς τρομοκρατίας, όχι μόνο δεν μπορούν να διεκδικήσουν τα στοιχειώδη δικαιώματά τους, αλλά τελευταία στον ΟΚΑΝΑ δεν πληρώνονται καν.

Έτσι λοιπόν οι εργολάβοι-«επιχειρηματίες», που έχουν αναλάβει τη καθαριότητα του Οργανισμού, έχουν αφήσει απλήρωτες τις ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ καθαρίστριες τους τελευταίους μήνες. Και το χειρότερο είναι ότι παρά τις διαμαρτυρίες τους προς τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ, αυτή σφυρίζει αδιάφορα και παρανομεί.

Το να σφυρίζει αδιάφορα σε ζητήματα που αφορούν Εργαζόμενους είναι κάτι το οποίο μπορούμε να καταλάβουμε στα πλαίσια της «δουλειάς» που έχουν αναλάβει, αλλά το να παρανομεί δεν θα το επιτρέψουμε.



Καλούμε λοιπόν τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ να εφαρμόσει το νόμο που ψήφισε η Κυβέρνηση-εργοδότης της, και να καταβάλλει στις καθαρίστριες του Οργανισμού τα χρήματα που τους οφείλονται.



Θα πρέπει όμως να κατανοήσουμε ότι τέτοιου είδους διευθετήσεις, που αποκτούν και νομοθετικό μανδύα, δεν διασφαλίζουν τα δικαιώματα των Εργαζομένων στις εταιρείες αυτών των εργολάβων, αλλά ενισχύουν το ρόλο και την ύπαρξη αυτών των κρατικοδίαιτων εταιρειών.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι η Πρόεδρος του Οργανισμού σε μια από τις διακηρύξεις της στα πλαίσια των Κυβερνητικών εξαγγελιών, έλεγε ότι δε θα επιτρέψει την ύπαρξη ελαστικών σχέσεων εργασίας στον ΟΚΑΝΑ, και την ίδια στιγμή όχι μόνο τις διατηρεί αλλά και τις ευλογεί με τη χυδαιότερη μορφή τους αδιαφορώντας για το ότι μένουν απλήρωτοι Εργαζόμενοι. Όσο δε για τους «ενοικιαζόμενους» συναδέλφους η απόλυσή τους ήταν η προϋπόθεση κατά την κ. Πρόεδρο για την εξάλειψη αυτής της σχέσης εργασίας, χωρίς να κάνει πράξη τη δέσμευσή της για μοριοδότησή τους στη προκήρυξη των συγκεκριμένων θέσεων.



Καλούμε όλους του Συναδέλφους σε 4ωρη στάση εργασίας τη Παρασκευή 22/10 από τις 10:00 π.μ έως και 14:00 μ.μ και Συγκέντρωση στις Κ.Υ. του Οργανισμού την 10:30 π.μ. διεκδικώντας:



ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ



ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ



ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΑΝΑ



ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΚΑΝΑ



ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ





Κάθε πρόβλημα που αφορά έστω και έναν Εργαζόμενο είναι πρόβλημα που μας αφορά όλους.





ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΟΚΑΝΑ

Σχόλια