ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΟΚΑΝΑ

ΑΒΕΡΩΦ 21 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ:2108898254 Αθήνα 12/3/2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά την ολομέλεια της Τετάρτης 10/03/2010 που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και που για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια είχε τόση μαζικότητα και αποφασιστικότητα (200 άτομα από τις δομές της Αθήνας), εκτιμώντας την κατάσταση τόσο από τα τελευταία μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ,όσο και από αυτά που προβλέπονται στον προϋπολογισμό για τον ΟΚΑΝΑ και τις θέσεις που έχει εκφράσει μέχρι σήμερα η πρόεδρος κα Μαλλιώρη ,θεωρούμε ότι θα πρέπει να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας που ξεκινήσαμε με τετράωρη στάση εργασίας στις 10 Φεβρουαρίου.

Καλούμε τους συναδέλφους σε στάση εργασίας την Τετάρτη 17/03/2010 και από ώρα 10.00 έως 13.00 και σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο υγείας την ίδια ώρα.

Αιτήματά μας :

· Να αυξηθεί το ύψος της χρηματοδότησης του ΟΚΑΝΑ, ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες του, που είναι οι ανάγκες του πληθυσμού που εξυπηρετεί και όσων περιμένουν στις λίστες αναμονής.

· Να σταματήσουν οι σχεδιασμοί που ανακοίνωσε ο υπουργός κος Χρυσοχοϊδης για απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ από τον κοινωνικό ιστό της πόλης, θέση που στηρίζει έναν επικίνδυνο κοινωνικό ρατσισμό.

Θέση μας είναι ότι εκεί που σκοπεύουν να μετακινήσουν τις υπάρχουσες μονάδες ,να δημιουργήσουν νέες επί πλέον μονάδες .

· Να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα των συναδέλφων που απασχολούνται σε μονάδες του οργανισμού με δουλικές σχέσεις εργασίας.(ενοικιαζόμενοι, μπλοκάκια ,κλπ).

Θέση μας είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοιας μορφής σχέσεις εργασίας και οι συνάδελφοι αυτοί που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες(καλύπτουν ήδη τις ανάγκες ολόκληρων μονάδων)να γίνουν αορίστου χρόνου όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ.

Η συμμετοχή των συναδέλφων στην χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και στη συγκέντρωση-πορεία που ακολούθησε ήταν εντυπωσιακή για πρώτη φορά, και δημιουργεί την βεβαιότητα ότι και την Τετάρτη θα υπάρξει αντίστοιχη συνέχεια.

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΟΚΑΝΑ

Σχόλια